Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) tarafından düzenlenen VI. International Week etkinliği başladı.

Erasmus Cafe’de gerçekleşen etkinlikte AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, AKÜ UİM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Güler, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ayhan Erol ve diğer ülkelerden gelen katılımcılar yer aldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan AKÜ UİM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Güler, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde (UİM) 11 akademik ve idari personelle hizmet verdiklerini söyledi. Güler, “Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova ve Cezayir gibi ülkelerin katılımı oldu. Gürcistan ve Kazakistan büyük ortaklarımızdan biri. Yine İngiltere konuklarımızdan biri. Yarınki toplantımızda Almanya/Hamm Valisi Thomas Hunsteger Petermann, ‘Almanya ve Hamm Şehrinde Göçmen Politikaları ile İlgili Fırsatlar, Problemler ve Tecrübeler’ konuşmasını Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirecek. Umarım kongremiz güzel geçecek ve işbirliklerimiz artacak” dedi.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ise geçmiş yıllarda düzenlenen Uluslararası Erasmus Haftası etkinliklerinde farklı ülkelerden gelen akademisyenlerle tanışma imkanının bulunduğunu belirtti. Sağbaş, “Bu yıl yaptığımız kutlamalara geçen yıllara kıyasla daha fazla katılımla gerçekleşiyor. Bu artan sayıdan memnuniyet duyuyoruz. Üniversitemizin uluslararası tanınırlığı da bu sayede artıyor. Önümüzdeki yıllarda da bu etkinliklerde meslektaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Uluslararası Erasmus Haftası etkinliği açılışı AKÜ, Afyonkarahisar ve Türkiye’yi tanıtan sunumların gerçekleştirilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

16 Nisan 2018, Pazartesi 80 kez görüntülendi