Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi özel yetenek sınavı ön kayıt süreci başladı. AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesine 2020 yılı kontenjanları dâhilinde Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ile Resim Bölümüne 30’ar olmak üzere toplamda 60 öğrenci alınacak.

Bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ile Resim Bölümüne öğrenci almak üzere 2 Eylül 2020 tarihinde yapılacak “Özel Yetenek Sınavları”nın başvuruları (Ön Kayıt), çevrimiçi (online) olarak yapılacak.

Başvuru Süreci

Özel yetenek sınavlarına katılabilmek için adayların, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girmiş olmaları ve 2020 Temel Yeterlik Testinden (TYT) en az 150 ve üzeri puan almaları ve 04-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında internet üzerinden (http://onbasvuru.aku.edu.tr) “Aday Ön Kayıt Formu”nu doldurmaları gerekmektedir.

Ön kayıt işlemleri; sistem üzerindeki formun aday tarafından doldurulmasıyla başlayıp, istenen belgelerin açıklanan tarihlerde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına aday tarafından şahsen teslim edilmesi ve başvurunun onaylatılmasıyla tamamlanacaktır.

Adaylar, “Aday Ön Kayıt Formu” çıktısı ve istenen diğer belgeler ile birlikte 04 Ağustos-02 Eylül 2020 tarihleri arasında, 02 Eylül Çarşamba günü saat 10.00’a kadar Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına şahsen başvurarak ön kayıtlarını onaylatmak zorundadırlar. Başvurusu onaylanan adaylara sistem üzerinden üretilen fotoğraflı “Özel Yetenek Sınavı Giriş ve Kimlik Belgesi” verilecektir. Sınav Giriş Belgesi olmayan adaylar, mazeretleri ne olursa olsun sınava alınmayacaktır.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler, Özel Yetenek Sınav Kılavuzu ve Özel Yetenek Sınavı Uygulama Esasları, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi web sayfasında (gsf.aku.edu.tr) ilan edilmiştir.

06 Ağustos 2020, Perşembe 954 kez görüntülendi