Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Demireller Şirketleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip Demirel’i ziyaret etti.

Üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ziyarette Karakaş, Türkiye’nin motor ve şanzıman hariç tamamı yerli üretimi olan ve “Deve” ismi verilen ilk kaya kamyonu hakkında Demirel’den bilgiler aldı. Demirel Şirketler Grubu bünyesindeki DEMMAK tarafından üretilen “Deve”yi inceleyen Karakaş, projenin Türkiye için büyük bir başarı olduğunu belirterek, bu başarının da Afyonkarahisar’dan çıkmasının ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. AKÜ olarak üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesine odaklandıklarını ifade eden Karakaş, bu kapsamda ilgili tüm kuruluşlarla bir araya gelerek çalışma gruplarının oluşturulduğunu kaydetti. Karakaş, “Gerek Afyonkarahisar’daki sanayi kuruluşları gerekse temsilcileri nezdinde üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla atılan adımların somut çıktılarının kısa süre içinde oluşması niyetindeyiz” dedi.

Karakaş, temasları kapsamında Sanayici ve İş İnsanı Demirel’in girişimleri ile Afyonkarahisar’da hizmet veren Avşar Maden Suyu Fabrikasını da ziyaret etti. Sanayici ve İş İnsanı Demirel, İscehisar ilçesindeki Avşar Deresi mevkiinde boşa akan maden suyu kaynağını değerlendirmek için bölgeye kurulan ve 30 kadar ülkeye 14 çeşit maden suyunun ihraç edildiği fabrikanın saniyede 25 litre, günde 1 milyon litre, saatte ise 50 bin şişe maden suyu üretim kapasitesi olduğunu anlattı. Karakaş ise gerek Afyonkarahisar’daki istihdama ve gerçekleştirilen ihracat nedeniyle ülke ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı Demireller Şirketleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip Demirel’e teşekkür etti. Karakaş, AKÜ olarak Demireller Şirketleri Grubu başta olmak üzere sanayici ve iş insanları ile ortak bilinç içerisinde şehir ve ülke ekonomisine katkı sunmak adına kapılarının açık olduğunu ifade etti.

08 Mart 2021, Pazartesi 210 kez görüntülendi