Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Emirdağ Meslek Yüksekokulu tarafından “Dikey Geçiş Sınavında (DGS) Başarının Yolları” adlı etkinlik düzenlendi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Erhan Babaç’ın yaptığı etkinlikte Öğr. Gör. Abdullah Taytak bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Çevrim içi platformda düzenlenen programa üniversite genelindeki ön lisans öğrencileri katıldı.

Öğr. Gör. Dr. Erhan Babaç, üniversite eğitimine ön lisans eğitimiyle başlayanlar için dikey geçiş sınavının çok önemli olduğunu, DGS ile lisans eğitimini tamamlayıp, alanında marka olan kişilerin olduğunu ifade etti.

Programda bilgi ve tecrübelerini paylaşan Öğr. Gör. Abdullah Taytak  Dikey Geçiş Sınavının, Yükseköğretim Kurumları Sınavında yapılan Temel Yeterlik Testi ve Alan Yeterlilik Testi oturumlarından daha kolay olduğunu, DGS’nin bir sıralama sınavı olduğunu ve herhangi bir baraj puan uygulamasının olmadığını belirtti. Taytak, DGS sorularının sözel bölümünün daha çok paragraf, anlam bütünlüğü gibi okumaya, okuduğunu anlamaya ve yorumlamaya dayalı sorulardan; sayısal bölümünün ise temel matematik becerileri, matematik-1 düzeyi konular, geometri bilgisi, akıl yürütme ve hızlı düşünebilme gücünü ölçer nitelikte hazırlandığını ifade etti.

Taytak, DGS adaylarının düzenli, etkili ve yeterli çalışmaları gerektiğini, mutlaka geçmiş yıllarda çıkmış sorulara bakmaları gerektiğini belirterek günde ortalama 1 saatlik düzenli çalışma ile büyük olasılıkla başarılı olabileceklerini ifade etti.

Öğr. Gör. Abdullah Taytak’ın konuşmasının ardından 2019 ve 2020 DGS ile yerleşen farklı programlardan öğrencilere söz hakkı verilerek, her birinden DGS hazırlıkları, intibak durumları gibi konularda bilgileri alındı. Program, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından son buldu.

 

14 Nisan 2021, Çarşamba 482 kez görüntülendi