Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı, Sahne Sanatları Bölümü Koro Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Bertan Rona’nın yazdığı “Sinan” adlı opera, 29-30 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) sahnelenecek.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Çağhan Adar, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, Halit Refiğ’in aynı adlı senaryosundan yazılan Sinan operasının İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu tarafından sahneye konulacağını belirtti. Adar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Hasan Uçarsu’nun bestelediği, librettosunu Halit Refiğ’in aynı adlı senaryosundan hareketle Sahne Sanatları Bölümü Koro Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bertan Rona Hocamızın yazdığı “Sinan” adlı opera, 29-30 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul AKM’de sergilenecektir. Konservatuvarımızı gururlandıran bu önemli çalışmasından ve emeklerinden dolayı Bertan Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

25 Ekim 2021, Pazartesi 391 kez görüntülendi