Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun Ali Çetinkaya Kampüsünde bulunan yeni binasında eğitime başlama töreni gerçekleştirildi. Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun yeni yerinde eğitime başlaması ile AKÜ’nün Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’ın başlattığı tematik kampüs projesi de tamamlanmış oldu. Proje kapsamında Ahmet Necdet Sezer Kampüsü temel bilimler, Ali Çetinkaya Kampüsü sağlık, Ahmet Karahisari Kampüsü ise ilahiyat kampüsü olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor.

Ali Çetinkaya Kampüsünde düzenlenen törene AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Köse, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, daire başkanları, AKÜ akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Köse, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun 1992-1993 yılında ebelik programı ile eğitime başladığını söyledi. Köse, “Meslek yüksekokulumuzun açılışından bu yana 3 bin 695 öğrencimiz mezun olmuştur. Şuanda aktif 8 programımız mevcuttur. Toplam aktif öğrenci sayımız bin 850’dir. Okulumuz Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak’ın sağlık kampüsü projesi kapsamında bin 800 metrekarelik eski binasından 3 bin 500 metrekarelik yeni binalarına bugün itibariyle taşınmış bulunmaktadır” diye konuştu.

Kampüslerdeki branşlar birbirini tamamlıyor

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise yönetimi dönemi içerisindeki projelerinden otuzuncusunu tamamladıklarını ifade etti. Solak, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımızın hem talimatları hem de Türk yükseköğretiminin sistemi gereği kampüslerin tematikleşmesi gündeme geldi. Yani kampüslerin birbirini tamamlayıcı branşlardan oluşması öngörülmüştü. Biz de bunu bugün Ali Çetinkaya Kampüsünde (AÇK) icra ediyoruz” şeklinde konuştu. AKÜ’nün 5 kampüsünün olduğunu söyleyen Solak, “En büyük kampüs Eskişehir yolundaki Ahmet Necdet Sezer Kampüsü, sonra AÇK, ardından Konya Şuhut yolundaki İslami İlimler Fakültesi, dördüncü olarak Bolvadin’deki Kırkgöz Kampüsü ile Sandıklı’daki Yunus Emre Kampüsü. Diğer ilçelerde de birer okul binalarımız var” dedi.

 30 bilgisayar ve 100 mikroskopluk laboratuvar

Hizmetin bütünlüğü ve öğrencilerin kampüslerdeki bilimlerden daha fazla yararlanabilmesi amacıyla kampüslerin tematikleşmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Solak, şunları söyledi:

“Eskişehir yolundaki Ahmet Necdet Sezer Kampüsünü merkez kampüs, AÇK’yı Sağlık Kampüsü, Konya yolunda yer alan kampüsümüzü ilahiyat kampüsü, Bolvadin ve Sandıklı’yı ise ilçe kampüsü olarak değerlendirdik. Bunda da amacımız; Tıp Fakültesinin, Diş Hekimliği Fakültesinin, Afyon Sağlık Yüksekokulunun ve Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun öğrencilerinin, bu kampüsteki sağlıkla ilgili birimlerde maksimum ölçüde yararlanmasını amaç edindik. Bunlar, birbirini tamamlayıcı birimler. Öğrencilerimiz stajlarını, uygulamalarını hiç araç aramadan, ulaşıma ihtiyaç duymadan kampüse gelerek teori dersleri başladığı andan itibaren aynı mekânda, hiç zaman kaybetmeden ve sıkıntıya düşmeden yapacaklar. Yine bu kampüste Tıp Fakültemizin kütüphanesi ve okuma salonu vardı. Afyon Sağlık Yüksekokulu için bunu yaptık. Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için de bunu yapıyoruz. Sevgili Öğrenciler, en kısa sürede en güzel okuma salonuna kavuşacaksınız. İhtiyaçlarınızı gidereceksiniz. Ardından ilk yaptığımız alımlarda 30 bilgisayar ile bilgisayar laboratuvarınızı yenileyeceğiz. Ortez-Protezin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Diğer ortak laboratuvarlardan yararlanacaksınız. Şuanda Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesine ortak kurduğumuz mikroskobi ile ilgili olarak da 100 mikroskopluk alım yapıyoruz. Orası da bu kampüsün mikroskobi laboratuvarı olacak.”

AÇK beyaz önlüklülerle dolacak

AKÜ’de kampüsler dışında üniversite ve halkın ortak ihtiyaçları için açık olan Rıza Çerçel Kültür Merkezinin de olduğunu söyleyen Solak, “Emirdağ, Bayat, İscehisar ve Dinar’da; nerede eksiğimiz varsa tamamlayacağız. Bundan sonrası ise lokal çözümler, nerede küçük bir onarım var onları yapacağız. Her geçen dönem hep öğrencilerimizin lehine yeni şeyler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi. Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun, sağlık hizmetlerinin temel direklerinden biri olduğunu vurgulayan Solak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Elektronörofizyoloji, fizyoterapi, sağlık kurumları işletmeciliği, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, tıbbi görüntüleme, tıbbi laboratuvar teknikerliği, ortez-protez, yaşlı bakım ve bu bölümlerin yanına da hidroterapi, diyaliz ve belli birimleri hizmete açacağız. Geçen hafta YÖK’ten de bu yönde olumlu görüş geldi. Dolayısıyla kampüsümüz giderek daha da şenlenecek, daha doğrusu kampüsümüz, bahçemiz beyaz önlüklerle dolacak. Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun bin 800 metrekarelik bir alanı vardı. Burada ise 3 bin 500 metrekarelik bir alana sahip. O nedenle daha rahat bir kampüs, çevre düzenlememizde ise zaten bir sıkıntı yok. Yemek ve ulaşımda da artık sıkıntı yok.”

Hayırsever İşadamı Özcan Halaç AKÜ’ye 65 odalı 130 yataklı misafirhane yapacak

AKÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Hastane Başhekimliği lehine güzel bir haberinin olduğunu da açıklayan Solak, şunları söyledi:

“Fizik tedavide felçli hastaların ve yakınlarının, kanser konusunda ise onkoloji ve hematoloji hastalarımızın tedavileri uzun sürüyor. Kemoterapi, radyoterapi veya ışınla tedavi 45 gün ile 3-4 ay sürüyor ve tedavi tekrarlanıyordu. Durum böyle olunca en büyük sıkıntımız konaklamaydı. Yatak sayımız en son 600 kişilikti, Adem Bey giderek sayıyı artırıyor 700 diyelim. Böyle olunca da biz ara çözüm olarak dedik ki; üniversite olarak bu iki hastane için hasta bakımevi veya konuk evi diye bir modele geçelim. 6 aydır arayış içindeydik. Nihayet Cuma günü akşamı Emirdağlı bir hemşerimiz Özcan Halaç Bey ile buraya 165 odalı çift yataklı 5 katlı güzel bir bakımevi yapmayı aramızda prensip haline getirdik. Karşılıklı onayladık. Ayın 15’inde gelecekler, protokolü yerinde imzalayacağız. Allah kısmet ederse de 31 Aralık 2018 veya Ocak ayının ilk günlerinde de hizmete açmış olacağız. 6,5-7 milyon liralık bir proje. Özcan Halaç Bey ile ailesine şükranlarımı sunuyorum.”

Tören Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun yeni binasının gezilmesi ile sona erdi.

02 Nisan 2018, Pazartesi 520 kez görüntülendi