Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) üniversite-sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin dördüncüsünde Afyon Doğa Koleji Müdür Yardımcısı Ali Ahlat’ı konuk etti.

AKÜ Afyon MYO Çocuk Gelişimi öğrencileri tarafından düzenlenen seminerin koordinatörlüğünü Afyon MYO  Öğr. Gör. Mehmet Oğuz Göle üstlendi. Seminerde, iş yaşamına dair tecrübelerini aktaran Ahlat “Bir işe başlarken bu iş olacak diye başlayacaksınız. Cesaret ve Özgüven önemli. En çok yatırım yapılması gereken şey eğitimdir. Türkiye’de 2011 anaokulu-kreş eğitiminin patlama yaşadığı yıldır” diye konuştu. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitimin zorunlu olacağını ve Afyonkarahisar’ında Türkiye’de pilot bölge olarak seçildiğini söyleyen Ahlat, “
Anaokulu-kreş öğretmenleri için almış olduğu eğitimle birlikte cesaret, özgüven, duruş, diksiyon, çocukları sahiplenmesi ve kendi özel yeteneklerinin dikkate alarak iş başvurularını değerlendiriyoruz. Öğretmen yaşayarak öğrenir, yaşatarak öğretir. Afyon Kocatepe Üniversitesi şehrimizin gelişimi için çok önemli. Beklentimiz ise bizimle işbirliklerimizin geliştirerek eğitimlerimize destek vermesini istiyoruz” dedi.

Seminer, Afyon Doğa Koleji Müdür Yardımcısı Ali Ahlat’a plaket ve çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

28 Nisan 2017, Cuma 582 kez görüntülendi