Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulunda (MYO)  “Üniversite-Sanayi” işbirliği kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin ikincisi İkbal Termal Otel Genel Müdür Yardımcısı Murat Toker’in katılımıyla gerçekleştirildi.

AKÜ Afyon MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri tarafından düzenlenen seminerin koordinatörlüğünü Afyon MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Yılmaz yaptı. Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeleri, bu gelişmelere bağlı olarak turist yapısındaki değişimleri ve bu gelişmelerin otelcilik ve seyahat sektörüne olan etkilerini anlatan Toker, “Özellikle internetin hayatımıza girmesiyle ve çevrimiçi rezervasyon- çevrimiçi alışveriş gibi uygulamaların turistler tarafından daha hızlı ve kolay benimsendi. Yakın bir gelecekte turizm işletmelerini pazarlayan büyük global dağıtım kanallarının artık turizm aracıları arasında yer almayacak. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki bu gelişmeleri takip edemeyen turizm işletmelerinin de turizm pazarında daha fazla faaliyet gösteremeyecek” dedi. Bu değişimlerin otelcilik sektöründeki insan kaynakları üzerinde de bir takım değişikliklere neden olduğunu vurgulayan Toker,  “Turizm ve otel işletmeciliğinde okuyan öğrenciler kendinizi bilgi ve iletişim teknolojileri alanında geliştirmelisiniz, sosyal medyayı doğru kullanmalısınız ve turizm alanında yaşanan yeniliklere kendinizi adapte etmelisiniz” diye konuştu.

Seminer sonunda Murat Toker’e katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

27 Mart 2017, Pazartesi 636 kez görüntülendi