Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yılmaz’ın yürütücülüğünü yaptığı Kongre ve Seminer Organizasyonu dersi kapsamında Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti.

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan’ın yer aldığı ziyarette öğrencilere AFAD ile ilgili bilgiler verildi. Sivil savunma, arama ve kurtarma birimi olarak Türkiye’deki 11 ilden birinin Afyonkarahisar olduğunu ifade eden Buldan, “Uluslararası anlamda da afet ve acil durumlara profesyonel ve alanında uzman personelleriyle müdahale ediyoruz.  Suriye gibi bazı ülkelerde yaşanan olaylarda tahliye ve insani yardım operasyonlarını başarıyla gerçekleştirdik” dedi. Buldan “En önemli misyonumuz Afyonkarahisar genelinde afet ve acil durum risklerini belirlemek, afet zararlarını azaltmak için uzman ve eğitimli kadrosu ile afet öncesi, sırası ve sonrası gerekli önlemleri almak, halka anında ulaşmak, afet ve acil durumlara ilişkin düzenlenecek eğitim ve tatbikatlar yardımıyla toplumda afet bilincini oluşturmaktır” diye konuştu.

Ziyaret, arama ve kurtarma ile ilgili tatbikat alanlarının gezilmesiyle ve araç gereçlerin tanıtılmasıyla sona erdi.

30 Nisan 2018, Pazartesi 428 kez görüntülendi