Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) 2017-2018 akademik yılı mezuniyet törenini yeni yerleşkesinde gerçekleştirdi.

AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu açık spor sahasında gerçekleşen törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Afyon MYO Müdürü Doç. Dr. İhsan Cemil Demir, Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ethem Kadri Pektaş, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Afyon MYO birincisi Ömer Soymaç, her başlangıcın bitişi olduğu gibi üniversite hayatının da sonuna geldiğini söyledi. Kısa zaman diliminde değerli insanlar biriktirmenin önemine değinen Soymaç, “Mezun olacak olduğum üniversitenin, vatanın kurtarılması uğruna nice canların feda edildiği, cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın kazanıldığı bu topraklarda olması gurur kaynağı benim için. Aşçılık mesleği insanlarla doğrudan iç içe olduğumuz her türlü kişiliği memnun etme gayreti ile gece gündüz demeden çalıştığımız zor ve bir o kadar da zevkli bir meslek” dedi.

Yeni yerleşkede ilk mezuniyet

AKÜ Afyon MYO Müdürü Doç. Dr. İhsan Cemil Demir ise Afyon Meslek Yüksekokulunun yeni yerleşkesindeki ilk mezuniyeti olduğunu ifade etti. Türkiye’nin en büyük meslek yüksekokullarından birisinin Afyon MYO olduğunu söyleyen Demir, “Afyon MYO 42 yıllık mazisi 6 binin üzerinde öğrencisi, 74 akademik personel, 20 idari personel, 18 bölüm, 38 programı bulunmaktadır. Okulumuz 40 yılı aşkın bir süredir ülkemizin beşeri sermayesine sağladığı katkıya yeni mezunları ile devam edecektir. Afyon MYO içinde bulunduğumuz yıl yeni yerleşkesine taşınmış ve fiziki altyapısını ülkemiz standartlarının üzerine taşımıştır” diye konuştu. Afyon MYO’nun yeni yerleşkesi hakkında bilgiler veren Demir, “Yeni yerleşkemiz 20 bin 768 metrekare kapalı alan, 50 bin 600 metrekare açık alana kurulu olup derslikler, amfi derslikler, bilgisayar laboratuvarları, çizim salonları, konferans salonu, laboratuvarlar, atölyeler, akademik ve idari personel ofisleri, spor alanları, dinlenme alanları, kantin ve yemekhanesi ile modern bir şekilde tefriş edilmiş ve hizmete hazır hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında velilere, hocalara ve öğrencilere seslenen Demir, şunları kaydetti:

“Saygı değer veliler ülkemizin saygın okullarından birisine emanet ettiğiniz evlatlarınız azim ve başarı ile okulumuzdaki eğitim-öğretim hayatlarını tamamlamış bulunuyorlar. Evlatlarınızın okulumuzda geçirdiği süre zarfında sizlerin manevi desteğini hep arkamızda hissettik. Evlatlarınız için sağladığınız destekler ve bizlere kattığınız pozitif enerji için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum. Saygı değer hocalarım emeklerinizin boşa gitmeyeceğini bilerek yola çıktığınız cefakâr ve vefakâr yolculuğunuzun bir durağında bulunmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Öyle bir durak ki evladınız gibi sevip emek verdiğiniz öğrencilerinizi yeni ufuklara yolcu ettiğiniz bir durak. Buradan hareket eden yolcuların sizleri daha parlak istasyonlarda bekleyeceğini bilmenin gönül rahatlığı içerisindesiniz. Bugün mezun olan gençlerimize verdiğiniz emeğin uzun yıllar devam etmesi temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Saygı değer öğrenciler mezuniyetleri ayrılık değil yeni bir başlangıç olarak kabul edin. Buradaki eğitim-öğretim sürecinde elde ettiğiniz kazanımlarla bundan sonraki hayatınıza yön verecek yeni başlangıçlara yelken açacaksınız. Unutmayın ki Afyonkarahisar’da kapıları size her zaman açık olan ve başarılarınız ile her zaman gurur duyacak bir kurum var. Nerede ne işle uğraşırsanız uğraşın her zaman görevinizi en iyi şekilde yapmaya çalışın. Vatanınıza ve milletinize olan bağlılığınızı ve sevginizi en üst seviyelerde tutmanın en güzel yolu budur. Bu milletin geleceği olduğunuzu asla unutmayın.”

Tören bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilmesi ve temsili diplomaların verilmesinin ardından mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

15 Mayıs 2018, Salı 516 kez görüntülendi