Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Hukuk Fakültesi konferans salonunda kariyer günleri etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen söyleşiye AKÜ Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ile birlikte akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte açış konuşmasını gerçekleştiren AKÜ Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Afyonkarahisar’ın tecrübeli bir hukukçu başkanı olduğunu ve öğrencilerin de bu tecrübelerden yararlanmasını istediğini kaydetti. Bayraklı, “Bir şehrin başkanı ‘hukukçu olmak’ kimliği ile sizlerle daha iyi ilişki içerisinde olabilecektir. Meslek hayatımız içerisinde, belediye başkanımız ile hukuk fakültesini bitirdiği yıllardan bu güne kadar baba dostumuz diyebileceğimiz bir ilişkimiz bulunmaktadır. Sizlere de yaşadığı tecrübelerle ve içerisinde bulunduğu konum itibariyle katkılar sağlayacağına olan inancım sabittir” dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise kendi döneminde hukuk fakültelerine girmenin zorluğundan bahsederek, hukuk fakültesine yönelip avukat olduğu süreci öğrenciler ile paylaştı. Çoban, “Benim hukuk alanına başlamam biraz tesadüflere bağlı olarak gelişti. 1980 öncesinde öğrenciydim ben. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile Ankara Meteoroloji Teknik Lisesine gittim ancak o dönemde Ankara’da sokağa çıkmak bile mümkün değildi. O dönemde de meslek liselerinden mezun olanların belli başlı üniversitelere ve bölümlere gitme şansı vardı sadece. Liseden mezun olduktan sonra o dönemde İzmir’e zorunlu hizmetimi yapmak için gittim. İlk defa o yıl İzmir Hukuk Fakültesi meslek liselerinden mezun olanları da alabileceğini duyurdu yayınladığı kılavuzlarla ve hukuk fakültesi serüvenim böyle başladı” ifadelerini kullandı.

Derste gördüğünüz birçok konuyu staj yaparken daha iyi öğrenirsiniz

Mezuniyet sonrası hakim ya da savcı olmak yerine avukat olmayı seçtiğini kaydeden Çoban, “Avukatlığa başladığım ilk günlerde hiçbir iş yapamadım. Beni buna yönlendiren tanıdıklarımdan da yönlendirilip gelen kimse olmadı. Siz de mesleğe başladığınızda tanıdıklarınızdan böyle bir şey beklemeyin, kendi yolunuzu kendiniz çizin. Çünkü hiç kimse, çok büyük bir hata yapmadığı sürece var olan muhasebecisini ve avukatını değiştirmek istemez. Mezun olup bir tanıdığınızın fabrikasının hukuk işlerine bakmayı unutup kendi yolunuzu çizin” diye konuştu. Öğrencilere stajlarını aksatmamaları konusunda tavsiyelerde bulunan Çoban, “Hukukla ilgili en önemli konuları yaşayacağınız staj döneminde göreceksiniz. Mesela ‘Kıymetli Evrak Hukuku’ dersini eğitim sürecinde görüyorsunuz. Biz öğrenciyken hiç poliçe, bono ya da çek görmemiştik. O evrakları hiç doldurmadan mezun olduk ancak bunları yaptığımız staj esnasında görmüş oldum. Keşke öğrenciyken yaz tatillerimi bir avukatlık bürosunda geçirmiş olsaydım da bunları görmüş olsaydım diye düşünmüştüm çok uzun süre” şeklinde konuştu.

Etkinlik öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

16 Mayıs 2018, Çarşamba 475 kez görüntülendi