Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çok Sesli Çocuk Korosu 4-9 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale’de yapılan ve sadece alanında en başarılı koroların davet edildiği  “Uluslararası Çanakkale Korolar Festivaline” katıldı.

İzleyiciler tarafından ayakta alkışlanan performanslar sergileyen Çok Sesli Çocuk Korusunun bundan sonraki hedefinin Balkan turnesi olduğunu dile getiren Koro Şefi Doç. Dr. Emel Funda Türkmen, Bosna Hersek başta olmak üzere birçok kardeş ve dost ülkeden davet aldıklarını ve koro kültürünün yurt dışında da tanıtılması çalışmalarına büyük katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Meslek hayatında ilk kez tüm şarkılarda iki, üç kez seyirciye dönerek selam vermek durumunda kaldığını söyleyen Türkmen, “Çocuklar ve aileleri gururlanıyorlar. Balkan turnesi hedeflerimizin gerçekleşmesi için şimdiden çalışmalara başladık” diye konuştu.

12 Temmuz 2017, Çarşamba 454 kez görüntülendi