Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) 2018-2019 akademik yılı öğrenci kayıtları AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu giriş katında başladı. Bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen e-kayıt uygulamasından öğrenciler 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yararlanabilecekler.

AKÜ’nün 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) AKÜ’ye lisans için 4 bin 650, ön lisans için 3 bin 881 olmak üzere toplamda 8 bin 531 öğrenci kontenjanı bulunurken, AFSÜ için ise öğrenci kontenjanı lisans için 700 ön lisans için 789 olmak üzere toplamda bin 489 olarak belirlendi.

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre ise AKÜ’ye toplam 6 bin 525, AFSÜ’ye ise bin 489 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı. AKÜ’de 2018 yılı YKS yerleştirme sonuçlarına göre, 3 bin 384 kişi lisans; 3 bin 141 kişi ön lisans programlarına yerleştirildi. AFSÜ’de ise 700 kişi lisans, 789 kişi ise ön lisans programlarına yerleştirildi. Yabancı öğrenci kontenjanları ise AKÜ için 404, AFSÜ için ise 67 olarak belirlendi.

Lisans düzeyinde AKÜ’de yüzde 75, AFSÜ’de ise yüzde 100 yerleştirme gerçekleşti

YKS’ye ilk yerleştirme sonuçlarına göre AKÜ’de lisans düzeyinde yüzde 75 öğrenci yerleştirmesi gerçekleşirken bu oran AFSÜ’de yüzde 100 olarak gerçekleşti. AKÜ’de ön lisans düzeyinde yüzde 90 oranında yerleştirme sağlanırken, AFSÜ’de ise bu oran yüzde 100 olarak gerçekleşti. AKÜ’nün lisans ve önlisans düzeyinde yerleştirme ortalaması yüzde 82 olurken, AFSÜ’de bu oran yüzde 100 olarak gerçekleşti.

Akademik birimler ve kayıt tarihleri

Kayıtlar haftası kapsamında 03 Eylül 2018 Pazartesi günü İslami İlimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Başmakçı Meslek Yüksekokulu, Sinanpaşa Meslek Yüksekokulu, Bolvadin Meslek Yüksekokulunu kazanan adayların kayıtları yapılacak. 04 Eylül 2018 Salı günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Bayat Meslek Yüksekokulu, Dinar Meslek Yüksekokulu, Şuhut Meslek Yüksekokulunu kazanan adayların kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. 05 Eylül 2018 Çarşamba günü Fen-Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İscehisar Meslek Yüksekokulu, Sandıklı Meslek Yüksekokulu, Sultandağı Meslek Yüksekokulu kayıt işlemlerine kazanan adaylar ile devam edilecek. 06 Eylül 2018 Perşembe günü Veteriner Fakültesi, Afyon Meslek Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesini kazanan adayların kayıt işlemleri yapılacak. 07 Eylül 2018 Cuma günü ise Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Çay Meslek Yüksekokulu, Emirdağ Meslek Yüksekokulu, Dazkırı Meslek Yüksekokulu, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunu kazanan adayların kayıtları yapılacak.

AFSÜ’yü kazanan öğrencilerin kayıtları ise 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

BESYO, Devlet Konservatuvarı ve GSF

Yetenek sınavıyla öğrenci alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) kesin kayıt tarihi ise 05 Eylül 2018 Çarşamba günü Ahmet Necdet Sezer Kampüsü karşısında bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrenci işleri bürosunda gerçekleştirilecek. AKÜ Devlet Konservatuvarı özel yetenek sınavında başarılı olan adayların kesin kayıtları 16-17 Ağustos 2018, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) özel yetenek sınavında başarılı olan adayların kesin kayıtları ise 10-13 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Lisansüstü eğitim kayıtları

AKÜ’nün Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimleri Enstitülerinde lisansüstü eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları ise bağlı oldukları enstitülerde yapılmaya devam etmektedir. Tüm kayıtlar için detaylı bilgiye http://ogrenci.aku.edu.tr internet sayfasından ulaşılabilir.

03 Eylül 2018, Pazartesi 906 kez görüntülendi