Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından geleneksel hale getirilen Kocatepe Zafer Yürüyüşünün on üçüncüsü gerçekleştirildi.

Büyük Taarruz’un 95. yıl dönümünde AKÜ’nün daveti ile Afyonkarahisar ve çevre illerden gelen çok sayıda öğretim elemanı ve üniversite öğrencisinin de katıldığı Zafer Yürüyüşü’nde Çiğiltepe, Büyük Taarruz ve Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitlikleri ile Atatürk Evi ziyaret edildi. Atatürk Evi ziyaretinin ardından ise Şuhut Stadyumu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri Bando Takımı ve Mehteran Takımı Konseri ve Büyük Taarruz’un anlatıldığı Kocatepe Belgeseli gösterimleri gerçekleştirildi.

AKÜ protokolünün eksiksiz olarak katılım gösterdiği törenlerde konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyük Taarruzun Şuhut’tan başladığını ve 95 yıl önceki heyecanla zafer yürüyüşünü tekrarladıklarını dile getirdi. Eroğlu şöyle konuştu:

“Anadolu insanı, evlatlarını cephelerde vatan için millet için feda etmiştir. Neredeyse yaşlılardan ve çocuklardan başka Anadolu’da kimse kalmamıştır. Gazi Mustafa Kemal de, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkmış ve Erzurum ile Sivas Kongreleri neticesinde 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve neticede bu Gazi Meclis Harbi yönetmeye başlamıştır. Şimdi geçmişte Gazi olan meclisimiz 15 Temmuzda da ikinci defa Gazi unvanına sahip olmuştur. İki defa gazi olan meclisimiz var artık.”

Türk tarihinin geçmişten bugüne birçok bağımsızlık mücadelesine şahit olduğunu kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, “Bin yıldır bu topraklara göz diken düşmanlarımız her fırsatta içimizde hainler ile işbirliği yaparak istikbalimize kast etmenin fırsatını kollamışlardır. Günümüzde de PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleri ile aziz milletimizin huzurunu bozmanın gayreti içindedirler. Ama bu hainlerin karanlık kalplerinin ve gözlerinin göremediği bir gerçek var, o da bu millet geçmişini hiçbir zaman unutmadı ve bu ruhla geleceğine uzanan elleri her daim kökünden kesecektir” diye konuştu.

Törenlere Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Burcu Köksal ve Mehmet Parsak ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, diğer protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldılar.

05 Eylül 2017, Salı 78 kez görüntülendi