Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı tarafından “Atatürk ve Gençlik” konulu panel düzenlendi.

Erdal Akar konferans salonunda düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı panelin koordinatörlüğünü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Aydın gerçekleştirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını da gerçekleştiren Aydın, “Mustafa Kemal doğum tarihini soranlara 19 Mayıs demiştir. Çünkü 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmış ve yeni bir devletin kuruluşuna yönelik de ilk adımı atmıştır. Kurduğu cumhuriyeti, yaptığı inkılapları ve çalışmaları gençliğe emanet etmiştir. O’nun düşüncelerinde bir biyolojik gençlik söz konusu ama beraberinde de bir ideal gençliği, fikir gençliği söz konusudur” dedi.

AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4.sınıf öğrencilerinin yer aldığı panelde Sema Kandil tarafından “Atatürk İnkılapları ve Gençlikten Beklentileri”, Murat Türkel tarafından “Atatürk ve Gençlik”, Ezgi Hayran tarafından “Atatürk’ün Gençlerle Anıları”, Abdullah Yüksel tarafından “Gençliğe Hitabe’nin Anlam ve Önemi ile Genç Kuşağa Verilmek İstenen Mesajlar” ve Firdevs Erbaş tarafından ise “Atatürk’ün Gençlere Olan Güveni” konuları üzerine sunum yapıldı.

11 Mayıs 2017, Perşembe 482 kez görüntülendi