Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreni, sosyal tesislerde gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğünü tedviren yürüten Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından düzenlenen törene, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan ve Prof. Dr. Ümit Dündar ile her iki üniversitelerin akademik ve idari personeli katıldı.

Bayramlaşma öncesinde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, tüm akademik ve idari personelin geçmiş bayramını kutlayarak, huzur, sağlık ve afiyet dileklerinde bulundu.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının huzur ve sükûnet içinde geçmesini temenni eden Solak, “3-7 Eylül 2018 kayıtların yapılacağı dönem, eğitim-öğretim ise 17 Eylül’de başlayacak. Kontenjanlara baktığımız zaman AKÜ’nün 8 bin 551 öğrencisi AFSÜ’nün ise bin 489 öğrencisi olacak. Yabancı öğrenci AKÜ’nün 404, AFSÜ’nün ise 67 olmak üzere toplamda 10 bin 500 dolayında öğrenciyi iki üniversitemizde eğitim-öğretim sisteminin içine alacağız. Dolayısıyla Türkiye’de Afyonkarahisar 2 üniversite ile çok güzel bir eğitim-öğretim platformu oluşturdu” diye konuştu.

AKÜ 11 yeni programa öğrenci alacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak yeni programlara ilk defa öğrenci alacaklarını ifade eden Solak, şunları söyledi:

“Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak 11 yeni programa öğrenci alıyoruz. Afyon Meslek Yüksekokulu çocuk gelişimi, iç mekân tasarımı ve makine bölümlerine 40 öğrenci. Bolvadin Meslek Yüksekokulu çağrı merkezi hizmetlerine 30 öğrenci, Devlet Konservatuvarı koro bölümüne 10, opera bölümüne ise 5, Dinar Meslek Yüksekokulu geleneksel ev sanatlarına 25, Emirdağ Meslek Yüksekokulu aşçılık bölümüne 30, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu çocuk gelişimi bölümüne 40, Sultandağı Meslek Yüksekokulu meyve ve sebze işleme teknolojisine 40 ve Şuhut Meslek Yüksekokulu reklamcılık bölümüne 30 öğrenci ilk kez bu yıl alınacak. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesine ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ilk ve acil yardıma 45, diyaliz bölümüne de 45 öğrencimizi ilk kez alacağız. Diş Hekimliği Fakültemizde ise 82 öğrenci ile eğitim-öğretim dönemimize başlayacağız.”

AKÜ ve AFSÜ’nün fiziki eksikliklerini giderdiklerini söyleyen Solak, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak bu yıl 2018 bütçesi kapsamında Emirdağ, Bayat ve İscehisar’ın altyapı ve büyük onarımını bitirmek üzereyiz. İscehisar’da peyzaj, çevre ve istinat duvarları tamamen bitti. Bayat’ta boyama bitti, peyzaj da bitmek üzere. Emirdağ’da yoğun bir faaliyet var. Altyapı, mantolama, asfaltlama ve peyzaj çalışmaları ile yeni bir kampüs oluşuyor. Havuzu ise Ekim ayının başında hizmete sunacağız. Dinar Meslek Yüksekokulu ve Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun şu anda görev yapacağı ana kampüsünde su kuyusu açıldı. Tesisat çalışmaları tamamlandı ve peyzaja geçildi. Atatürk Kongre Merkezini ise yeni yüzüyle Eylül ayının ikinci haftasında hizmete sunacağız. İçi ve dışını tamamen elden geçiriyoruz. AFSÜ’ye geldiğimizde Diş Hekimliği Fakültemizin eğitim binası onaylandı. 2 bin 400 kişilik merkez yemekhane inşaatı da başladı.”

Bayramlaşma töreni, akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere AKÜ ve AFSÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi.

28 Ağustos 2018, Salı 505 kez görüntülendi