Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından nesli tükenmekte olan endemik türlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

AKÜ Atatürk Kongre Merkezinde açılan fotoğraf sergisinde, doğa fotoğrafçıları Mustafa Erturhan, Arif Birsen, Mustafa Sözen ve Uğur Cengiz Erişmiş’in çektiği 60 endemik türün fotoğrafı yer aldı. AKÜ Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, sergiyi doğa ve canlıya olan ilgiyi, farkındalığı arttırmak için açtıklarını dile getirdi.

2013 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığının Türkiye biyoçeşitliliğinin belirlenmesi için bir çalışma başlattığını, bu pilot bölgelerden birisinin de Afyonkarahisar olduğunu ifade eden Erişmiş, şunları söyledi:

“İki yıl süren çalışma içinde Afyonkarahisar’ın biyoçeşitlilik envanterini tamamladık. Bu çalışmayı yaparken çektiğimiz binlerce fotoğraftan Türkiye’de endemik tür olan tükenme tehlikesi altında olan türlerin fotoğraflarının yer aldığı 60 fotoğrafı sergi için hazırladık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu sergiyle, biyoçeşitlilik ve doğa bilincini arttırmayı ve farkındalık oluşturmayı hedefledik.”

Sergide bulunan fotoğrafların Afyonkarahisar genelinde çekildiğini belirten Erişmiş, “Bunların içinde orman, sulak alan ve mağaralarda çekilmiş fotoğraflar var. İlerleyen günlerde Afyonkarahisar’ın yaban hayatı belgeselini de oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Serginin açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürü Hüseyin Bozoklu, öğrenciler ve kurum çalışanları katıldı.

Sergi, 7 Nisan Cuma ve 9 Nisan Pazar günleri arasında Park Afyon AVM’de açık olacak.

 

06 Nisan 2017, Perşembe 743 kez görüntülendi