Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman (UTF) Kulübü tarafından “Ekonomi Zirvesi” konulu konferans gerçekleştirildi.

Sabri Bektöre konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İstanbul Ekonomi Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Harman, parayı yönetebilenlerin hayatta her zaman bir adım önde olduğunu söyledi. Harman, “Bugün ekonomi CEO’su olsanız da yapmanız gereken devasa bir ciro ve devasa bir ekip ile yönetmeniz gereken bir finansman olacaktır. Buna göre sürdürülebilir projeler, AR-GE çalışmaları yapıp insanların önündeki 10 yılını tasarlayabilirseniz önde siz olursunuz” dedi. Harman, “İnsan fikir ve marka değeri olarak öne çıkıyor. Yarın mezun olacaksınız, iş hayatına gireceksiniz bireysel olarak ekonominin içerisinde olacaksınız. Şirketlerde yönetici, idareci olacaksınız, muhasebeleri, finansları yöneteceksiniz ve artık dar para dönemini siz göreceksiniz. Bunu buradan kesin söylemiş olayım artık bol para dönemi bitti dar para dönemindeyiz” diye konuştu.

“Katma değeri yüksek ürünler üretilmeli”

İstanbul Ekonomi Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Timuçin ise Türkiye’nin 2001 yılında ciddi bir krizden geçtiğini ifade etti. Timuçin o dönem yaşananlar ile ilgili bilgiler verdi. Timuçin, “Bu krizden sonra da çok ciddi ve hızlı bir toparlanma ile bir yerlere gelmeye çalıştık. Ülkede refah düzeyi bir anda arttı. Günümüze ekonomik sıkıntısına baktığımız zaman aslında o hızlı toparlanma ve refaha ulaşılan dönemin ceremesini çekiyoruz diyebilirim. Ne yazık ki şuanda karşı taraftaki güçlerin karşısında durabilecek ekonomik gücümüzün olduğunu düşünmüyorum. Çünkü gücün sahibi o tarafta ve istedikleri gibi kullanıyorlar. Bunun belki tek bir çözümü var. Sizin hızlı bir şekilde katma değeri yüksek olan ürünler üretip bu ürünleri ihraç etmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Ekonomik sıkıntıdan kurtulmanın yolu ihracat”

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Satış Müdürü Abdül Samet Güzel ise ihracat yapmanın önemine değindi. Güzel, “Şu anda içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar gösterdi ki bizim daha fazla ihracata ihtiyacımız var. Bulunduğumuz durum itibariyle tek çıkış yolu budur. İlk etapta baktığımız zaman şuan ki ihracatımızı 3’e 4’e katlamamız gerekiyor. Bakıldığında belki bu çok ulaşılabilir hedef gibi gelmiyor ama bu aslında mümkündür. Önümüzde Almanya gibi bir örnek var. Almanya iki dünya savaşında mağlup olmuş bir ülkedir” ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda UTF Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fikret Yaman tarafından katılımcılara plaket takdim edildi.

20 Aralık 2018, Perşembe 523 kez görüntülendi