Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)  Uygulama ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarete Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Afyonkarahisarlı iş adamı Ali Korkmaz katıldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Tıp Fakültesi Dekan V. ve Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan ve diğer öğretim üyeleri ile hastane yöneticileri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bir benzerinin Avrupa’da dahi olmadığını dile getirerek hastanenin mevcut aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bakan Eroğlu ve ziyaretçi heyete hastane hakkında bilgi veren AKÜ Rektörü Mustafa Solak yürütülen çalışmaları anlatarak, bölgenin en modern hematoloji ve onkoloji ünitesini tesis ettiklerini söyledi.  Solak ayrıca, Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi ile yeni yapılan Onkoloji ve Hematoloji Binasının tam kapasiteyle hizmete girdikten sonra AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinin sadece Afyonkarahisar’a değil, bütün bölgeye hizmet veren en gelişmiş hastanelerden biri haline geleceğini belirtti.

AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinin yeni yapılan Hematoloji ve Onkoloji Binasında kendisi tarafından tefrişi yaptırılan odayı da ziyaret eden Bakan  Eroğlu, ziyaret esnasında yanına yaklaşan bir hasta yakının kendisini tanıtarak Almanya’da yaşadığını ve orada bile böyle bir hastanenin olmadığını söylemesi üzerine, “Bu Onkoloji ve Hematoloji Binasının bir benzeri Avrupa’da dahi yok” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyetin ziyaretinde Çocuk Hematolojisi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Eker, Yetişkin Hematolojisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Köroğlu ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Düriye Öztürk tarafından bilgi verildi.

29 Mart 2018, Perşembe 732 kez görüntülendi