Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) 40. Yılını “Geçmişten Günümüze Tüm Mezunlarımızla” sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlik ile kutladı.

Kutlamalara AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Bolvadin MYO Kurucu Müdürü Basri Kabasoy, Bolvadin MYO eski müdürleri H. Hüseyin Dolamaç, Fevzi Gümüş, emekli öğretim elemanları Osman Göker, Emin Ekim, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Dayı, Bolvadin Kent Konseyi Üyeleri Mustafa Karaer ve Mahmut Karaer’in yanı sıra Bolvadin MYO mezunları katıldı.

Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Bolvadin MYO Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, 2018 yılı mezunlarıyla birlikte yaklaşık 19 bin mezuna ulaştıklarını, 1977-78 eğitim döneminden itibaren 2018 yılına kadar çok farklı bölüm ve programlarda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüklerini belirtti. Kayahan, Kırkgöz Kampüsünün fiziki olarak önemli bir dönüşüm geçirdiğini ve öğrenci odaklı bir kampüs haline geldiğini de belirtti.

Kayahan, Bolvadin Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin fakülte öğrencilerine göre sosyal açıdan daha girişimci olduklarının altına çizerek uzun yıllar boyunca öğrencilerle iletişimlerini sürdüklerini ve Bolvadin MYO ailesi olarak akademisyen-öğrenci ve idari personel uyumunun örnek bir dayanışma sergilediğini ve okulun marka değerini artırdığını dile getirdi. Geleceğin mesleki eğitimde olduğunu belirten Doç. Dr. Kayahan, mezunların da katkılarıyla eğitim faaliyetlerine devam edeceklerini ve öğrenmeyi tüm öğrenciler açısından “yaşam boyu öğrenme” felsefesinde uygulamayı düşündüklerini belirtti.

Kırkgöz Kampüsü Spor Kompleksinde gerçekleştirilen kutlamalarda HOYEK halk oyunları ekibinin dans gösterileri ile “Frigya Tosun Paşa” adlı müzikli dans gösterisi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisi ile gerçekleştirildi. Birbirinden ilginç oyunlarla renklenen programda mezun öğrencilerle bul getir oyunu, evet-hayır oyunu, yavaş bisiklet sürme yarışı, online bilgi yarışması gibi aktiviteler gerçekleştirildi.

Program boyunca mezuniyet pilavı, Bolvadin ile özdeşleşen bükme ve çeşitli ikramlar yapıldı.

Oyunlarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesi ile program sona erdi.

16 Mayıs 2018, Çarşamba 459 kez görüntülendi