Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu ile Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde “Kariyer Zirvesi” düzenlendi.

Bolvadin Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen zirveye Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Bolvadin Kaymakamı İbrahim Özkan, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Bolvadin MYO Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurten Saygın, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Samet Fidan, Esnaf Odası Başkanı Abdülkadir Konak, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kariyer Zirvesinin açış konuşmasını gerçekleştiren İŞKUR İl Müdürü Karakaya öğrencilerin iş arama becerilerinin geliştirilmesi ve iş görüşmesi ile işe uyum problemleri yaşanmaması için konuşmalar yapılacağı, hayat ve başarı öykülerinin sırrı noktasında öğrencilerin bu konuşmalardan istifade etmelerini amaçladıklarını belirtti.

Bolvadin MYO Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan ise kariyer planlaması, girişimcilik ve dünya ülkeleri arasında ön planda ve geri planda olan ülke örneklerini detaylı bir biçimde değerlendirdi. Tasarım ve planlamanın önemine değinen Doç. Dr. Kayahan, öğrencilerin başarılı olmak için çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Zirvede son konuşmayı gerçekleştiren Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal eski bir eğitimci olduğunu söyleyerek, bir mesleğe girmek için ilk önce kişiliğin oluşumunun önemli olduğunu ve bunun da aile, eğitim ve çevre ile başladığını ifade etti.

Etkinlik sonunda konuşmacılara plaket ve öğrencilere de katılım sertifikaları verildi.

 

30 Kasım 2017, Perşembe 452 kez görüntülendi