Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulunun (MYO) proje partneri olduğu “Wireless Up!” isimli Avrupa Birliği projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Hırvatistan’ın Zagreb kentinde yapılan açılış toplantısına Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cantürk Kayahan ve Proje Koordinatör Yardımcısı olarak Arş. Gör. Fatih Bıyıklı katıldı.

Proje ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Kayahan, projenin 2 yıl sürmesinin planlandığını ifade etti. Mesleki eğitimde wireless ve internet teknolojilerinin kullanımının artırılması dışında ek çalışmalar yapıldığını da kaydeden Kayahan, “Hem bu kurumlardaki eğitmenlerin hem de öğrencilerin atölye çalışmaları ve eğitim programlarına katılımının sağlanarak yetkinliklerinin arttırılması öncelikli amaçlardan birisi” dedi. Kayahan sözlerine şöyle devam etti:

“Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Hırvatistan’dan da çeşitli teknik okulların proje partneri olduğu projede, başlangıç toplantısıyla projenin yol haritası çizilerek sorumlulukların dağıtılması planlanmış, ev sahibi kuruluş olan ‘Elektrotennicka Skola Zagreb’ adlı teknik okulun laboratuarları gezilmiş, ülkelerin teknik eğitimleri üzerine sunumlar yapılmış ve farklı ülkelerdeki teknik eğitimin mevcut durumları karşılaştırılmıştır. Ayrıca ‘Ericcson Nicola Tesla’ şirketine teknik gezi düzenlenerek bu kuruluşun endüstri 4.0’a uyum noktasındaki çalışmaları yerinde gözlemlenmiştir.”

22 Aralık 2017, Cuma 524 kez görüntülendi