Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda (BUBYO) III. Lojistik Günleri kapsamında Genç Lojistisyenler Kulübü tarafından “Lojistikte Kariyer Fırsatları” programı gerçekleştirildi.

Programın açış konuşmasını yapan Genç Lojistisyenler Kulübü Başkanı Sarenur Hocaoğlu, öğrencilerin lojistik sektörünün önemini anlamaları ve kariyer planları için lojistik sektörünün değerli temsilcileri ile bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi. AKÜ BUBYO Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir ise üniversite eğitimindeki sorunların başında üniversite-sanayi işbirliği eksikliğinin olduğunu söyledi. Kandemir, “Bu eksikliği gidermek amacıyla BUBYO olarak 4. sınıf öğrencilerine işbaşı eğitime gönderiyoruz.  Öğrencilerin sektörel gelişmeleri takip edebilmesi için çalışıyoruz. Sektör temsilcileri ile öğrencilerin temas kurmasını önemsiyoruz. Sektörün önemli temsilcileri olan CEVA Lojistik ve Ekol Lojistiğin değerli yöneticileri kamu adına ise gümrük müfettişi misafirimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür eder, öğrencilerimize faydalı olmasını dilerim” dedi.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturum halinde gerçekleşen programın 1. oturumda CEVA Lojistik İnsan Kaynakları Bölge Yöneticisi Pınar Bayram ve CEVA Lojistik FTL Operasyonlar Şefi Ahmet Pekzorlu ”Eyvah Mezun Oluyorum” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.  CEVA Lojistik İnsan Kaynakları Bölge Yöneticisi Bayram, sunumunda lojistik sektöründe insan kaynaklarının aradığı nitelikler üzerinde durarak, öğrencilerin iş arama süreçlerinde karşılaşabileceği zorluklar ve kariyer fırsatları hakkında bilgiler verdi. FTL Operasyon Şefi Pekzorlu, ise daha çok iş süreçleri hakkında bilgiler vererek öğrencilerin kariyer seçimlerinde ne yapmaları gerektiğini konusundaki fikirlerini öğrencilerle paylaştılar.

Öğrenciler kendilerini iyi geliştirmeli

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Cantürk Kayahan’ın yaptığı 2. oturum ise Ekol Lojistik Forwarding, Fairs & Exhibitions Genel Müdürü Mehmet Özal ve Gümrük Müfettişi Kadir Sarıkaya’nın katılımıyla gerçekleşti. Ekol Lojistik Genel Müdür Özal, lojistik sektörünün geleceğini değerlendirerek, “Sektörün geleceği parlak ancak yoğun rekabet dolayısıyla öğrencilerin kendilerini iyi yetiştirmeleri gerek” dedi. Gümrük Müfettişi Kadir Sarıkaya ise kamu ayağının temsilcisi olarak, sektörün kamu tarafındaki fırsatları konusunda öğrencilere deneyimlerini aktardı.

Programa, AKÜ BUBYO lojistik, muhasebe ve AKÜ Bolvadin Meslek Yüksekokulu öğretim elamanları ve öğrencileri katıldı.

Soru-cevap ardından katılımcılara BUBYO Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir’in plaket ve hediye takdimi ile program sona erdi.

22 Mart 2017, Çarşamba 623 kez görüntülendi