Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarında, Hocalı katliamının 26. yılında anma etkinliği düzenlendi.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Sahneli Derslikte gerçekleştirilen ve sunumunu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Natig Rzazede’nin yaptığı anma töreni, Hocalı Katliamı ile ilgili belgesel gösterimi ile başladı. Görüntüler karşısında söylenecek söz kalmadığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Rzazede, “Bugün yapacağımız etkinlikte hasret temasını ön plana çektik. Bu konu bugün müzikle vücut bulacak. 26 yıldır topraklarından uzak olan herkes, geri dönecekleri günü bekliyor. Bu açıdan da orada şehit olmuş kardeşlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinden Canan Tezcan, Selenay Şen ve Onur Dilbilmez’in aryalar ve şiirler seslendirdiği anma etkinliği, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Yrd. Doç. Sy. Natig Rzazede, Öğr. Grv. Sy. Berna Özkut, Öğr. Grv. Sy. Lev Kirillov, Öğr. Grv. Anadtoly Bodnar ve Öğr. Grv. Ömer Bildik tarafından hazırlandı.

27 Şubat 2018, Salı 497 kez görüntülendi