Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Diş Hekimliği Fakültesine Prof. Dr. Aylin Kalaycı atandı. AKÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada bir süredir AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın vekalet ettiği Diş Hekimliği Fakültesine Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kalaycı’nın atandığı bildirildi.

Prof. Dr. Aylin KALAYCI Hakkında

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Kalaycı, lisans eğitimini 1986 yılında, doktora eğitimini ise 1992 yılında  aynı üniversitede tamamladı. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalında 1997 yılında doçent ve 2003 yılında profesör unvanını kazanan Kalaycı 2018 yılında AKÜ Diş Hekimliği Fakültesine dekan vekili olarak atandı.

AKÜ Diş Hekimiliği Fakültesi Hakkında

Afyon Kocatepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2012 yılında 3 öğretim üyesi ve 2 diş hekimi ile hizmet vermeye başlamış olup günde ortalama 200 hasta ile bugüne kadar 179.490 hastaya hizmet vermiştir. Fakültede halen 15 öğretim üyesi ve 11 araştırma görevlisi diş hekimi ve 2 diş hekimi olmak üzere toplam 28 diş hekimi hizmet vermektedir.

Diş Hekimliği Fakültesinde Ağız Diş ve Çene Radyolojisi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti), Dişeti Hastalıkları ve Tedavisi (Periodontoloji), Endodonti, Protetik Diş Tedavisi, Restoratif Diş Tedavisi ve Ortodonti olmak üzere toplam 8 Anabilim Dalı mevcuttur. Her Anabilim Dalı kendi alanında uzmanlaşmış diş hekimleri olan öğretim üyeleri ve uzmanlık eğitimlerine devam eden diş hekimlerinden oluşmaktadır.  Fakültede 4 yıldır devam eden uzmanlık eğitiminin yanında 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı için öğrenci alımı hazırlıkları tamamlanmış olup, lisans eğitimine başlanması planlanmaktadır.

17 Ocak 2018, Çarşamba 1805 kez görüntülendi