Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  Öğrencilerine yönelik “Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçakçılık” konulu seminer düzenlendi.

Turizm Fakültesi uygulama binasında gerçekleştirilen seminer Pirge bıçak tanıtım yetkilisi Tankut Paçacı ve Sadık Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Seminere AKÜ öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Meslek tecrübelerini, mutfağın temel ekipmanlarını ve bıçak üretim süreçleri anlatan Paçacı,  öğrencilere bıçak çeşitlerini, kullanım alanlarını ve çıraklıktan-profesyonelliğe kadar kullanabilecekleri bıçaklar hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Paçacı, firma olarak Türkiye’nin bıçak ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladıklarını ve ihracat hacminde ise sektörde öncü olduklarını söyledi.

Şef Sadık Doğan ise mutfaklarda kullanılan 130 farklı bıçağı öğrencilere göstererek, bıçakların kullanım alanlarını,  üretiminde kullanılan malzemeleri, güvenli kullanımı için dikkat edilecek hususları, hijyen kuralları çerçevesinde kullanımını ve doğrama şekillerini öğrencilere anlattı.

AKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sabri Çelik’in plaket takdimi ile seminer son buldu.

21 Aralık 2017, Perşembe 683 kez görüntülendi