Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle 7 Aralık 2017 Perşembe günü, “2. Afyonkarahisar Görsel Sanatlar Öğretmenleri Çalıştayı gerçekleştirilecek. Aynı tarihte “Karma Plastik Sanatlar Sergisi” açılacak.

Afyonkarahisar’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenlerini, sanatçı akademisyenler ve serbest sanatçı olarak Türk sanatında yer edinmiş kişiliklerle bir araya getirerek, sanat üretiminde yaşanan bireysel ve genel sorunlar konusunda mevcut deneyimlerden yararlanma ve tartışma olanakları için ortam yaratmalarını sağlamayı amaçlayan çalıştayın açılış programı, AKÜ GSF İbrahim Küçükkurt konferans salonunda düzenlenecek.

Görsel sanatlar öğretmenlerinin katılımıyla yapılacak olan 4 farklı çalıştayda, “Afyonkarahisar özelinde kent ve sanat ilişkisi, sanat eğitimi ve sanat üretimi, görsel sanatlar öğretmenliği ve sanat üretimi, sanat üretimi gibi konular tartışmaya açılacak. Çalıştay sonucunda ortaya çıkan sonuç bildirgesi çalıştayın tamamlanmasının ardından ilan edilecek. Gün boyu sürecek olan program, AKÜ Devlet Konservatuvarı tarafından sunulacak müzik dinletisi ve “Afyonkarahisar Görsel Sanatlar Öğretmenleri Buluşması, Karma Plastik Sanatlar Sergisi” açılışı ile sona erecek.

Ev sahipliğini yaptıkları etkinliğin ikincisini düzenlediklerini ve görsel sanatlar öğretmenlerini sanatçı ve akademisyen sanatçılarla buluşturacaklarını söyleyen AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, oluşturulacak tartışma ve görüş alışverişi ortamının yararlı olacağına inandığını kaydetti.

 

01 Aralık 2017, Cuma 455 kez görüntülendi