Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü son sınıf öğrencileri ile AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı yüksek lisans öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı resim sergisi açıldı.

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine AKÜ Rektör Yardımcısı ve GSF Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, GSF Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Erdal Ünsal, Yrd. Doç. Dr. Şeyda Algaç ile birlikte GSF öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Sanatçıların belirli politikaların yönetimi ve kontrolü altında özgür kalabildiklerini vurgulamaya çalıştıklarını belirten öğrenciler, sergileriyle ilgili şunları söylediler:

“Bağımsızlık, topluma güvensizlik gereksiniminden doğar. Herkes, sanatı kendi yolu yordamıyla ortaya koyar. Amacımız kolaycılık değil. Sanatın özgür düşünce ve üretimle ilişkisi daima önemli olmuştur. Bugünün sanatı, gösteri ve tüketim toplumunun da sonucu olarak kültür endüstrisi ve buna bağlı kurumların kültürel, ekonomik ve politik yaklaşımlarına koşut bir şekilde normalleştirilmiş, kontrol altına alınmıştır. Bizler de böyle bir fikirden yola çıkarak, eserlerimizi sanatseverlerle buluşturmak istedik”.

2 Mayıs 2017 tarihine kadar açık kalacak olan sergide lisans öğrencileri Ahmet Taner, Ayşenur Azbay, Burçak Yazıcı, Feyza Nur Acar, Seçil Aras ile birlikte yüksek lisans öğrencisi Eda Yıldız’ın toplam 30 adet eseri yer alıyor.

26 Nisan 2017, Çarşamba 541 kez görüntülendi