Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Barosu işbirliğinde düzenlenen “Her Yönüyle Afyonkarahisar” isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Akrones Otelde gerçekleştirilen sergi açılışına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Afyonkarahisar Barosu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akgül, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ile beraber kamu kurumları temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar’ın zengin ve köklü geçmişi olduğunu dile getirdi. Afyonkarahisar’ın sahip olduğu tüm zenginliklerin fotoğraf sanatı ile paylaşılmasının büyük önem arz ettiğini kaydeden Solak, “Seçkin bir jüri tarafından değerlendirilen fotoğraflardan dereceye girenlere teşvik ödülleri verilecek. Sanata, sanatçıya ve kent kültürüne her anlamda katkı sunmayı hedef edinmiş olan üniversitemizin, bu ve bunun gibi sosyal sorumluluk projelerine müspet olarak yaklaştığını belirtmek isterim” diye konuştu.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürü ve doğası ile özel bir şehir olduğunu ifade ederek, “İlimiz yine birçok yerde göremeyeceğimiz doğal güzelliklere sahiptir. Bunların fotoğrafla bir anlamda ölümsüzleştirilmesi hem eserlerimizin bugün değerini anlamamıza vesile olacak, hem de ileriye yönelik onlar bir arşiv belgesi olarak kalacaktır. Bugün de yine hayat tarzımızı, günlük yaşantımızı, tarihimizi, kültürümüzü ve doğamızı bu tür fotoğraflarla kalıcı hale getirebilirsek bu bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır” dedi.

Abdurrahman Çetin’e ait “Kamış Hasadı” isimli eserin birincilik ödülünü aldığı yarışmada, ikincilik ödülünü Yılmaz Kalpalp’e ait “Bulgur Kaynatmak”, üçüncülük ödülünü ise Ufuk Turpcan’a ait “El Emeği” isimli eserler layık görüldü. Eser sahiplerine ödülleri Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından verildi.

30 Ekim 2017, Pazartesi 499 kez görüntülendi