Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümü 2017-2018 akademik yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 168 öğrencinin katıldığı törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, İİBF Maliye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Gürler Hazman, AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan maliye bölümü dönem birincisi Mustafa İlgü, geleceğe şekil verecek meslek sahibi bir birey olarak mezuniyetlerini kutladıklarını ifade etti.

“Kararlı ve disiplinli olun”

AKÜ İİBF Maliye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Gürler Hazman ise AKÜ Maliye bölümü olarak 40 yılı aşkın süredir mezun verdiklerini dile getirdi. Hazman, “Bu süre zarfında nice bürokratlar ve akademisyenler yetiştirmiş, özel sektöre istihdam sağlanmıştır. Şimdi bunlara yenisi ekleniyor, sıra sizde, sizleri geleceğe uğurluyoruz” diye konuştu.  Konuşmasının devamında mezun olan öğrencilere seslenen Hazman, şunları söyledi:

“Hedeflerinizi ne kadar net belirler ve ne kadar yüksek tutarsanız yaşayacağınız hayatta bir o kadar güzel olacaktır. Sizlere tavsiyem kararlı, disiplinli olun. Vatanına, ailesine, büyüğüne, küçüğüne sabırlı ve şefkatli olun. Tatlı bir tebessümü esirgemeyin. Yaşayacağınız her güne yeni bir gülümseme ile başlayın. Çünkü her gün hesabınıza sanki 86 bin 400 lira yatıyor ve diğer gün bu para sıfırlanıyor. Hesabınıza her gün yatan bu para aslında 86 bin 400 saniyedir.  Zamanı ne kadar iyi yönetirseniz ne kadar iyi kullanırsanız bu size o kadar güzel meyveler verecektir. Bu süreçte planlı çalışma özveri ve sabır içinde kendinizi hazırlayın.”

“Sorunun kaynağını teşhis etmeden sorunu çözemezsiniz”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ise Maliye bölümü olarak büyük bir ailenin parçası olduklarını söyledi. 4 yıl boyunca her derste öğrencilere tavsiyelerde bulunduklarını söyleyen Sağbaş, öğrencilerin sevinçlerini paylaştığını ifade etti. Konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Sağbaş, şunları kaydetti:

“4. ve 2. sınıfta okuttuğumuz vergi politikası dersinin kitabında Albert Einstein’dan bir alıntı vardı, o alıntıyı hiç unutmayın. Einstein ‘Problemleri, problemleri yaratan düşünce tarzıyla çözemezsiniz’ demiştir.  Siz şu anda bir cam fanusun içindesiniz. Mezun olunca o cam fanusu kaldıracağız. Hayatla ve birçok sorunla karşılaşacaksınız. Bu sorunları çözmek isterken bu sözü hiç unutmayın. Çünkü sorunun kaynağını teşhis edemezseniz sorunu çözemezsiniz. Diğer bir tavsiyem ise hayata karşı direnin. Klişe bir söz var. Uçurtmayı havada tutan rüzgârın gücü değil, uçurtmanın bu rüzgâra karşı direnme gücüdür. Dolayısıyla ne kadar dirençli olursanız o kadar hayatta başarılı olacaksınız.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi. Mezun öğrencilere temsili diplomaları verilmesi sonrası gerçekleştirilen halk oyunları ve slayt gösterilerinin ardından mezun öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi.

14 Mayıs 2018, Pazartesi 899 kez görüntülendi