Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimler Üniversitesinde (AFSÜ) eğitim gören ve Afyonkarahisar’da eğitim alan öğrencilere daha huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı oluşturmak adına yapılan güvenlik toplantısı Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında AKÜ Senato toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, İl Emniyet Müdür V. Gürsel Yıldız, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hamza Çömez, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Prof. Dr. İsa Sağbaş, AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan ve Prof. Dr. Ümit Dündar ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesi konuşan Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’daki tüm kurum ve kuruluşların, üniversite öğrencilerinin günlük hayatta karşılaştıkları tüm sorunları öğrenmek ve bu sorunları gidermek için bir araya geldiklerini söyledi. Tutulmaz, “İçişleri Bakanlığı bu tür toplantıların yapılmasını önemsiyor. Yılda iki kez yapılabileceğini öngörüyor. Geniş bir boyutta öğrencilerimizin tüm sorunlarını ele alacağız” dedi. Tutulmaz, üniversite öğrencilerinin Afyonkarahisarlı vatandaşlarla iç içe olmasının şehir adına önemine dikkat çekerek, “Üniversite öğrencilerimizin vatandaşlarımızla iç içe olması ilimiz adına da güzel bir gelişme olacaktır. Onların ailelerinden, memleketlerinden uzakta bu ilde, huzur ve güven ortamında eğitim alabilmeleri için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda hepimiz hassas olmalıyız. Ben bu vesileyle akademik eğitim hayatına başlayan tüm öğrencilerimize başarılar ve iyi bir akademik yıl geçirmeleri dileğinde bulunuyorum” diye konuştu.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise her yıl güvenlik toplantısı düzenlediklerini ve bu toplantılarda alınan kararlar neticesinde birçok sorunun giderildiğini ifade etti. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ile sık sık görüşerek sorunları kendisine doğrudan ilettiğini belirten Solak, “Telefon ile ya da yüz yüze görüşerek sorunlara cevaplar bulduk ki kendisine bu anlamda teşekkür ediyorum. Geçen yıl 52 haftanın 38’inde hafta sonu sınav yaptık. Bir yıl boyunca 40 bin kişinin katıldığı sınavlar oldu. Şu anda her iki üniversitemize de kamera sistemini nasıl istendiyse yaptık.  Ayrıca gerçekleştireceğimiz yeniliklerden biri olan yüzme havuzunu kısa süre sonra hizmete açıyoruz. Halka açık olacak bir havuz, öğrenci ve sivilin buluşacağı bir yer olacak. Burada da bir güvenlik sorunu olmaması adına dikkate alacağız” dedi.

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkililerince AKÜ ve AFSÜ yerleşkeleri, yurtlar ve çevresi için alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgiler verildi.

Toplantı gündemde bulunan konuların görüşülmesi ve akabinde kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve temennileriyle sona erdi.

20 Eylül 2018, Perşembe 500 kez görüntülendi