Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) “KA107 Erasmus+ Ortak Ülkelerle Uluslararası Kredi Hareketliliği” Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

AKÜ Uluslararası Uygulama ve Araştırma Merkezinde  (UİM)  görevli Uzman Ezgi Gürel, KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği, program ülkeleri olan Avrupa ülkeleriyle, ortak ülkeler olan tüm dünya ülkeleri arasında değişim yapılmasını sağlayan bir program olduğunu söyledi. KA107 ile öğrenci değişimi ve akademik personel değişimi yapılabildiğini söyleyen Gürel, “Ülkemizden ortak ülkelere, ortak ülkelerden ülkemize yükseköğretim öğrencilerinin öğrenim amacı ile hareketliliğidir. Programda staj faaliyeti yoktur. Ülkemizden ortak ülkelere ve ortak ülkelerden ülkemize yükseköğretim personelinin ders vermek ve eğitim almak üzere hareketliliğidir. Öğrencilerin öğrenim hareketliliği süresi 3-12 ay, personelin ise 5 gün-2 ay şeklinde değişiyor” diye konuştu.

Öğrenci hareketlilik faaliyetleri hakkında bilgi veren Gürel, şunları söyledi:

“Bu programda staj yok. Örgün eğitime kayıtlı öğrenciler katılabilir. Yükseköğretim kurumunda diploma/derecenin tanınmasının ana parçası olan tam zamanlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora çalışmaları gerçekleştirilebilir. Tam zamanlı öğrenci, bir yarıyılda 30 (AKTS) kredi karşılığı iş yükü olduğu öngörülen öğrencidir. Faaliyet süresi her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere 3 ila 12 ay arasında bir süredir.”

Öğrenciler 3 ay kalmak zorunda

Ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıf,  birinci dönemde okuyan öğrenciler, şu anda 4.sınıfta bulunan öğrenciler ve mezun olmuş öğrenciler öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamayacağını ifade eden Gürel, “Giden öğrenci gittiği ülkede en az 3 ay kalmak zorundadır. 3 aydan az kalınırsa hibe ödenmez. Aynı şekilde giden öğretim elemanı en az 5 gün ders verme/ eğitim alma faaliyeti gerçekleştirmek zorundadır. Erasmus+ ve KA103 (Avrupa ülkeleri- öğrenim-staj) hem KA107 (Bosna Hersek, Kosova, Gürcistan vs.) faaliyetlerinden yararlanma toplam süresi bir öğrenci için bir kademede 12 aydır” dedi.

Programa öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı.

24 Mart 2017, Cuma 453 kez görüntülendi