Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “57. Alay Vefa Yürüyüşü” vatandaşların ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlik kapsamında İmaret Camisinde sabah namazı öncesi Çanakkale Savaşları ile ilgili vaaz verildi.

Namazın ardından cami önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla salavat getirip, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Çanakkale Geçilmez” sloganları atarak Anıtpark’a kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Burada bir açıklama yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yakınçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, 57. Alay’ın bundan 103 yıl önce İngilizlerin başını çektiği düşman kuvvetlerine karşı kahramanca mücadele eden alayın adı olduğunu söyledi. Yaramış, Çanakkale’de düşmanın önce denizden geçmeye çalıştığını daha sonra bu çabayı karadan denediğini ve karşılarında 57. Alay’ın kahraman askerlerini bulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“25 Nisan sabahı Çanakkale’de yaşanan savaşta 57. Alay’ın 25 subayı ile bin 817 askeri şehit olmuştur. 57. Alay Çanakkale’de düşmana geçit vermedikten sonra, Galiçya’da kahramanca savaşmış, sonra da Suriye Cephesine giderek Filistin’i İngilizlere karşı korumuştur. Dün Çanakkale’de 57. Alay ve diğer birliklerimiz düşmana geçit vermezken, bugün de kahraman ordumuz, kahraman Mehmetçiğimiz Zeytin Dalı Harekatı ile düşmana geçit vermemektedir. 57. Alay düşmana karşı 1917-1918 yılında nasıl mücadele ettiyse, bugün de 2018 yılında Mehmetçik milletimizi, vatanımızı korumak amacıyla mücadele etmektedir.”

Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

25 Nisan 2018, Çarşamba 420 kez görüntülendi