Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından kullanıcı eğitim semineri düzenlendi.

Kütüphane konferans salonunda gerçekleştirilen ve Online Bilgi Hizmetleri Eğitim Uzmanı Mehmet Fatih Karagülle tarafından verilen seminerde Web of Science ve IEEE içerikleri, ara yüzleri ve kullanıcılara sağlanan kolaylıklar ile ilgili bilgiler verildi.

Gerçekleştirilen seminerde Web of Science ile atıf raporu oluşturma, belirli bir yıla ait atıf raporlarını görüntüleme, makale yayınlayabilecek dergiler, dergilerin etki faktörleri ve finansal destek sağlayabilme konularında bilgiler verildi.

Web of Science ve IEEE hakkında

Web of science; fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimleri konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanlarıyla ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmayı sağlayan atıf indeksidir.

IEEE, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’dür. Başta elektrik ve elektronik mühendisliği olmak üzere birçok alanda, mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan, kar amacı olmayan ve dünyada elektrik, elektronik mühendisliği, bilgisayar ve otomasyon teknolojilerindeki yayınların yüzde 30’unu yayınlayan teknik organizasyondur.

17 Mayıs 2018, Perşembe 430 kez görüntülendi