Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Şuhut Meslek Yüksekokulu ve Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun yapımı tamamlanan yeni eğitim binalarını gezdi.

27 Mart 2017 tarihinde temeli atılan ve 4,5 aylık süre içerisinde tamamlanarak 2017 – 2018 akademik yılına yetiştirilen Şuhut Meslek Yüksekokulu ve Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna yapılan ziyarete Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile beraber Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Yapımı tamamlanan eğitim binalarının 4,5 ay gibi rekor bir sürede tamamlandığını dile getiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak, “Hali hazırda 401 öğrencimiz eğitim görecek. Bu sene tanımlanan 130 kontenjandan 82 öğrencimizin kaydını yaptık. Ek kontenjan ile sayı daha da artacaktır” diye konuştu. Yeni eğitim binasının bin öğrenci kapasiteli olduğunu ve 25 Eylül 2017 tarihinde öğrencilerin eğitime başlayacağını kaydeden Solak, “Türkiye’nin de ihtiyaçları doğrultusunda buraya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurarak buradaki 7 bölümü en kısa sürede hizmete açmayı planladık. Bu bölümlerimizin pratiklerini doğru yapmaları için de devlet hastanemizle protokol yaptık” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise eğitim binasının ilçe merkezine ve yurtlar bölgesine yakınlığının öğrenciler için büyük avantaj olduğunu ifade ederek, “Burası önceden hastaneydi. Burada güçlendirme yapmak istiyorlardı. Ben de inşaat yüksek mühendisi olarak bunun doğru olmadığını söyledim. Bina zaten elden çıkmış. Biz de Sağlık Bakanlığı ile görüştük ve oraya yeni bir hastane ayarladık. Biz de bu alanı üniversitemize kazandırdık” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda ise Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Tutulmaz ve AKÜ Rektörü Solak tarafından eğitim binasını 4,5 aylık sürede tamamlayan yüklenici firma yetkililerine plaket verildi.

 

19 Eylül 2017, Salı 557 kez görüntülendi