Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı ikinci sınıf öğrencileri, Özel Eğitim Uygulama Merkezi II. Kademe ve Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi okulu öğrencilerine mutfak atölyelerinde yemek yapmayı öğrettiler.

Gruplar halindeki öğrencilere, rehberlik eden aşçılık ikinci sınıf öğrencileri taze makarna hamuru, şekilli kurabiye, balık fileto, balık ve köfte hamburger, sebze ve meyve süslemeleriyle beraber baharatları tanıtıp, doğal içecek karışımlarını da beraber yaparak Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2. kademe sınıf öğretmenlerine sunum yaptılar.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu etkinliğin aşçılık programı öğrencileri tarafından her yıl gönüllü olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Afyon MYO Aşçılık Programı Öğr. Gör. Erkan Çelik, “Bu projeler, aşçılık öğrencilerinin çevrelerine ve topluma karşı daha duyarlı birey olmasında katkı sağlıyor. Mezun olduktan sonra da bireysel olarak topluma hizmet etme becerilerini geliştiriyorlar” dedi. Afyon MYO Aşçılık Programı Öğr. Gör. Tansu Çelik ise özel eğitim uygulama merkezlerindeki öğrencilerin farklı alanlardaki gelişimlerine yardımcı olması açısından bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğini belirtti. Otizmli misafir öğrencilerinin, yaptıkları resim çalışmalarını günün hatırası olarak mutfak atölyesine hediye etmesinin ardından program sona erdi.

21 Nisan 2017, Cuma 418 kez görüntülendi