Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen programa katıldı.

Birlik ve beraberlik yemeği adı altında düzenlenen programda birliği ve kardeşliği, bölmeye çalışan iç ve dış güçlere karşı  “Biriz, diriyiz, iriyiz, birlikte Türkiye’yiz” mesajının verildiği etkinliğe Rektör Solak’ın dışında Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilciler ve kanaat önderleri katıldı.

Program birlik ve beraberliğimize yönelik olarak hazırlanan video gösterisi, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sema ve folklor gösterilerinin ardından Alevi dedesi Ali Dede’nin konuşması ve duası ile devam etti.

Programda konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, düzenlenen yemeğe beraberlik yemeği isminin verilmesinin çok güzel ve anlamlı olduğunu ifade ederek, “Bu akşamki programa çok güzel bir isim konulmuş. Çünkü insanlar birlikte olduğu insanlarla aynı sofraya oturur. Aynı gönlü paylaşan insanlar birbirleriyle dost olur” diye konuştu.

Program katılımcıların ellerindeki Türk Bayraklarıyla “Türkiye’m” şarkısını seslendirmesiyle sona erdi.

06 Mart 2017, Pazartesi 554 kez görüntülendi