Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen sağlık turizmi zirvesine katıldı. Sağlık turizminin geliştirilmesine ilişkin eylem planının yapılacak, gelecek vizyonun çizildiği toplantıya kamudan ve özel sektörden alana ilişkin uzmanlar iştirak etti.

Başta Ankara olmak üzere Türkiye’deki termal ve sağlık turizmine ilişkin vizyoner perspektif sağlayacak görüşlerin aktarıldığı toplantıda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün yaptığı toplantıda AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından “Örnek Uygulama: Afyonkarahisar’da Sağlık Turizminin Değerlendirilmesi” ve Sağlık Bakanlığı Ankara Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı tarafından “Türkiye’deki Sağlık Turizminin Değerlendirilmesi ve Ankara Sağlık Turizmin Yeri” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

ATO Congresium VIP salonunda gerçekleştirilen zirveye AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak dışında Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı ile birlikte çok sayıda akademisyen ve sektör temsilcisi katıldı.

Sağlık turizminde bilinirliliği arttırmak gerek

Gerçekleştirilen zirvede konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki en önemli termal turizm merkezlerinden birisi olduğunu belirterek AKÜ bünyesinde ve Afyonkarahisar genelinde yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Afyonkarahisar’ın sağlık turizminde maliyetler açısından çok uygun bir kent olduğunun altını çizen Solak, “Sadece Afyonkarahisar değil, Türkiye genelinde durum bu şekilde. Ülkemiz sağlık turizmi açısından bulunduğu bölgenin lider ülkesi konumunda. Fiyatlar konusuna gelirsek de, tıbbi operasyon maliyetlerimiz muadil ülkelere nazaran yüzde 50-60 daha uygun durumda. Ancak bunun bilinirliğini arttırmamız gerekiyor, bu sebeple de tanıtım ve pazarlama alanında kamu ve özel sektör işbirliğini arttırmamız gerek. Tüm bunların yanında ayrıca ileri yaş ve engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak turizm türlerini çeşitlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise Kahramankazan ilçesinin termal potansiyeli ile ilgili bilgiler vererek Kahramankazan Belediyesi, Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliğiyle bir termal sağlık ve kongre kümelenmesinin kurulması için bir takım çalışmalarda bulunduklarını ve uluslararası standartlarda hizmet vermeyi hedefleyen termal sağlık ve kongre şehri için hazırlanan örnek projenin tamamlandığını ifade etti.

ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ise Ankara’nın sağlık turizmindeki potansiyelinin ortaya çıkartılması ve bu potansiyelin ekonomiye kazandırılması konusunda yapılması gereken çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

19 Ekim 2018, Cuma 422 kez görüntülendi