Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Sağlık Yüksek Okulu bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık Yönetimi Kulübü tarafından Tıp Fakültesi Mavi Salonda “Sağlık Yönetiminin Geleceği” isimli panel yapıldı.

Sağlık eğitimi alanında öğrenim gören öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panele Afyon İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serdar Kızıl, AKÜ Hastanesi Müdür Yardımcısı Filiz Özden Yılmaz ve Park Hayat Sağlık Grubu Genel Müdürü Şükrü Tunçbilek konuşmacı olarak katıldı.

Möderatörlüğünü Öğretim Görevlisi M. Fatih Canbaz’ın yaptığı panelin açılış konuşmasını yapan Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Pakize Özyürek Sağlık Yönetimi Bölümünün geçmişten günümüze gelişimini anlatarak yakın zamanda YÖK nezdinde fakülte olabilmek için başvuru yapılacağını söyledi.

Öğrencilerin sorularıyla başlayan ve soru cevap şeklinde devam eden panelde öğrencilerin gelecek kaygısı, istihdam ve çalışma şartları tartışıldı. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Serhat Korkmaz eğitim ve iş hayatındaki tecrübelerinden bahsederek mesleki sorunlar ve memuriyet hayatının gerçeklerini anlattı. Atama bekleyen öğrencilere hitaben “Ün yapmış hangi üniversiteyi bitirirseniz bitirin devlette işe atandığınızda 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olarak çalışacaksınız” diyen Korkmaz sadece devlet memurluğunun iş kapısı olarak görülmesinin yanlış olduğunun altını çizdi. Eğitimin önemli fakat yeterli olmadığını söyleyen Dr. Korkmaz kişisel yeteneklerin geliştirilmesi gerektiğini, mutlaka yabancı dil öğrenmenin şart olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin “Mezun olduktan sonra hastane bünyesinde görev alabilmek için neler yapmaları gerektiği” sorularını cevaplandıran AKÜ Hastanesi Müdür Yardımcısı Filiz Özden Yılmaz diplomanın yanına mutlaka bir yabancı dil ile bilgi ve tecrübe attırıcı faaliyetlerin gerekli olduğunu söyledi. Öğrenim süresince aldıkları eğitimle sınırlı kalmanın yeterli olmadığını ifade eden Yıldız, “Çok çalışmak zorundasınız. Aldığınız eğitim üzerine birçok dalda bilgi, beceri ve sosyal projelere yönelik çalışmalar yapmalısınız. İş başvurusuna gelirken özgüven ve kendini ifade edebilen iletişim becerisinde olmanız gerekir. Çok iyi eğitim de alsanız, yabancı dil de bilseniz, 20 tane mesleki sertifikanız da olsa, kendinizi ifade edemiyorsanız, karşınızdakiyle iletişime geçemiyorsanız henüz yeterli değilsiniz demektir” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serdar Kızıl ile Park Hayat Sağlık Grubu Genel Müdürü Şükrü Tunçbilek de kamu ve özel sektörde çalışma şartları hakkında bilgi vererek öğrencilere mesleki tecrübelerini anlattı.

Öğrencilerin çok yoğun ilgi gösterdiği panel, panelistlere katılım belgesi verilerek son buldu.

26 Nisan 2018, Perşembe 605 kez görüntülendi