Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), AKÜ Teknoloji Transfer Ofisi, Zafer Teknopark ve TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Mühendislik Alanında TÜBİTAK 1001 AR-GE Projesi Hazırlama Eğitimi” başladı.

Çakmak Otelde başlayan eğitimde AKÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu tarafından eğitime dair bir sunum gerçekleştirildi. TÜBİTAK projeleri kapsamında en zor olanlardan bir tanesinin 1001 projeleri olduğunu söyleyen Uygunoğlu, “Buradaki amacımız zor olan 1001 projesinin bazı püf noktalarını aktarmaktır. Bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak projelerinizi daha kısa zamanda çıkarabilirsiniz. Projeye başvuruyorsunuz 4-5 ay içerisinde anca sonuçlanıyor. Bu proje olumlu sonuçlanmazsa tekrar hazırlık yapıyorsunuz. Bir 4-5 ay daha yani bir proje başvurusu 1 yılı götürebiliyor. Bu nedenle kafanızdaki konuyu en kısa sürede kabul aşamasına getirtmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

TÜBİTAK 1001 projesi dünyada tek olmalı

TÜBİTAK 1001 projesinin amacını ve nasıl süreçten geçtiğini anlatan Uygunoğlu, şunları ifade etti:

“Projenin amacı, AR-GE konusundaki eksikliklerin giderilmesi, üniversitelerde gerçekleştirilen AR-GE proje sayılarının arttırılması ve ülkemizin gelişmişlik düzeyine katkıda bulunmak. TÜBİTAK’ta 1001 projeleri AR-GE projeleri olarak tanımlanıyor. TÜBİTAK projeleri araştırma projeleridir. AR-GE yapılacak ve onun sonunda bir şeyler ortaya konulacak. TÜBİTAK 1001’de ürün geliştirme falan istenmiyor zor olan kısmı da o zaten ürün geliştirecek ya da ürün tasarlayacak olursanız bir şekilde özgününü bulabiliyorsunuz. TÜBİTAK 1001’de ürün geliştirme de var ama onun haricinde araştırma olacağı için oradaki panelistleri ikna etmesi güç oluyor. Çünkü TÜBİTAK 1001’de sunduğunuz hipotez dünya üzerinde yapılmamış olması gerekiyor. Eleyici kriterlerden bir tanesi bu.”

Çakmak Otelde Mühendislik Alanında TÜBİTAK 1001 AR-GE Projesi Hazırlama Eğitimi 29 Haziran 2018 tarihinde sona erecek.

27 Haziran 2018, Çarşamba 611 kez görüntülendi