Piyanist Tuğçe Dağlı, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Sahneli Derslikte piyano performansı sergiledi.

Tuğçe Dağlı konserde J.S. Bach, A. Scriabin, W.A. Mozart, F. Liszt ve F.Chopin’in eserlerini seslendirdi. Ayrıca Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Onur Güleryüz’ün “Winter” adlı eseri bu konserde ilk kez Tuğçe Dağlı tarafından seslendirildi.

Tuğçe Dağlı Kimdir?

1993 yılında Ankara’ da doğdu. 1997 yılında ilk müzik eğitimime Türkiye Polifonik Korolar Derneği’nde başladı. Hemen hemen aynı yıllarda Filiz Gökçe’den piyano dersleri aldı. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümüne girerek eğitimine önce Prof. Yeşim Alkaya Yener’lei daha sonra Menekşe Akar ile devam etti. Sevgi Ünal ile solfej eğitimi, Argun Defne ve Levent Kuterdem ile armoni ve kompozisyon eğitimlerini tamamladı. Ayrıca İdil Biret, Noemi Maczelka, Mykola Suk, József Balog ve Mehmet Okonşar’ın Masterclass dersleri ve Ustalık Sınıflarına aktif olarak katıldı.

Türkiye Polifonik Korolar Derneği ile birçok festival ve konserlerde korolara piyano eşliği yaptı. Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Barolar Birliği, TRT Radyosu, Akademi Akcan, Pera, Isparta Güzel Sanatlar, Ankara Güzel Sanatlar, Çağdaş Sanatlar da birçok resital verdi. Isparta Güzel Sanatlar Lisesinde “Besteciler ve Stilleri” üzerine Atölye Çalışması ve Seminer çalışmaları yürüttü.

2015 yılında MEB Sanatbaz Sanat Eğitim Merkezi’nde Piyano Eğitim Danışmanı olarak 2016 yılında ise Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde korrepetitör olarak göreve başladı. Ayrıca Atılım Üniversitesi’nde yarı zamanlı korrepetitör ve piyano bilgisi eğitmenliği yapmaktadır.

23 Mart 2018, Cuma 890 kez görüntülendi