Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise büyüklük bakımından ilk iki müzesi arasında gösterilen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesine tarihi bağış yapıldı.

Dünya’nın ilk ses kayıt yapılabilen ve kaydı dinlenebilen cihazlarından olan yaklaşık 100 yıllık “fonograf”  Tiyatro Sanatçısı Metin Belgin tarafından yine Tiyatro Sanatçısı Cemal Ünlü’ye İstanbul’da verildi. Cemal Ünlü ise fonografı 12 Mayıs 2017 tarihinde Afyonkarahisar’a gelerek müzeye teslim edecek.

Müze Koordinatörü AKÜ Devlet Konservatuvar Okutmanı Yunus Emre Uğur, Dünya’nın ilk müzik dinleme araçlarından birini sergilemenin ayrı bir mutluluk olduğunu ifade etti. Bağış sürecinin gelişimini anlatan Uğur, “Cemal Ünlü daha önce birkaç kez Müzik Müzesine gelmiş, hayranlığını dile getirmiş ve İstanbul’daki sanat camiasına müzeden sürekli bahsetmiş bir büyüğümüz. Bizleri her konuda desteklemeye çalışıyor. Fonografı kendisine de alabilir ve sahiplenebilirdi.  Ama öyle yapmadı ve çok ama çok değerli bir kültürel mirası müzemize bağışladı. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Müzemizin en değerli eserlerinden biri olarak sergilenecek” dedi.

Fonograf 15 Mayıs 2017 tarihinden itibaren müzede sergilenmeye başlanacak.

09 Mayıs 2017, Salı 662 kez görüntülendi