Türkmenistan’dan gelen seyahat acentesi sahiblerinden oluşan heyet Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve Türk Hava Yolları işbirliği ile Türkiye’ye davet edilen Türkmenistan’ın önde gelen sağlık turizmi acentesi sahiplerinden oluşan grup, Afyonkarahisar seyahatleri çerçevesinde AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Tıp Fakültesi Dekan V. ve AKÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan ile diğer idareciler tarafından karşılanan misafir heyet, AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan yeni üniteleri gezerek bilgi aldı. Prof. Dr. Mustafa Solak ve Prof. Dr. Adem Aslan’dan öğrenci değişimi ve sağlık turizmi kapsamında hasta nakli hakkında da bilgiler alan Türkmen turizmciler, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Onkoloji ve Hematoloji Hastanesinde incelemelerde bulundu.

AKÜ Hastanesinin sağlık turizmi açısından çok büyük imkânlara sahip olduğunu söyleyen ziyaretçi heyete Rektör Solak, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin yanı sıra bölgenin en modern Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi olarak hizmet veriyoruz. AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak Türkmenistanlı kardeşlerimizi misafir etmekten mutluluk duyacağız” dedi.

Türkmen heyete ayrıca Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mükremin Uysal ile Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Eker hematoloji ve onkoloji hastalarına sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezine geçen heyete burada da Dr. Öğr. Üyesi Düriye Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Yonca Yahşi tarafından AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinin radyoterapi ve nükleer tıp alanındaki hizmetleri tanıtıldı.

08 Mayıs 2018, Salı 535 kez görüntülendi