Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) tarafından düzenlenen ve Türkiye dahil 7 farklı ülkeden 17 öğretim elamanı ile idari personelin katıldığı “Erasmus International Week-2017” (Uluslararası Erasmus Haftası-2017), Erasmus Cafe’de düzenlenen açılış etkinliği ile başladı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan AKÜ UİM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Güler, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde (UİM) 11 kişi hizmet verdiklerini belirterek misafirlere yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. AKÜ’nün Erasmus+ KA103 kapsamında 160 eğitim kurumu ile ikili anlaşması olduğunu ifade eden Güler, KA107 programlarında ise 20 eğitim kurumu ile ikili anlaşmaya taraf olduklarını ifade etti. Güler, bu kapsamda başta Avrupa olmak üzere pek çok ülke ile personel ve öğrenci değişimi faaliyetlerini yürüttüklerini ifade etti. Güler, “Erasmus projelerinden şu ana kadar 1100 öğrenci ve 614 personelimiz yararlanmıştır. Ayrıca farklı ülkelerden yaklaşık50 öğrenci ve 177 akademik personel eğitim ve öğretim için üniversitemize gelmiştir” diye konuştu.

Daha sonra söz alan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hilmi Uçan ise küreselleşen bir dünyanın var olduğunu belirterek bu noktada kişiler arası ve kurumlar arası iletişimin önemli olduğunu söyledi. Uçan, “Dünya küçüldü küresel bir dünyada yaşıyoruz. İnsanların birbirlerini tanıması ve birbirleri ile ilişkide bulunması hem eğitim-öğretim açısından hem de ülkelerin birbirlerini tanıması açısından son derece yararlı bir etkinlik” dedi.  AKÜ’nün UİM bünyesinde pek çok akademik ve idari personeli ile öğrencilerini projeler kapsamında yurt dışına gönderdiğini ifade eden Uçan, “Bu çerçevede bizden farklı ülkelere giden, o ülkelerden bizlere gelen birçok öğrencimiz ve öğretim elemanımız var” diye konuştu. Konuşmasında AKÜ hakkında bilgiler veren Uçan, “Üniversitemizin 49 bin civarında öğrencisi var. Akademik ve idari personelimizin toplam sayısı 3 bine yaklaşıyor. Türkiye’de bulunan bütün üniversitelerdeki fakülteler bizim üniversitemizde de var. Özellikle kütüphanemizi görmenizi isterim çok güzel kütüphanemiz var. Kitap sayısı açısından çok zengin bir kütüphane. Ben bu ilişkilerin daha da büyüterek genişleterek sürdürülmesini istiyorum. İnşallah bu ilişkiler sürekli olarak devam eder. Birbirimizi çok daha yakından tanırız ve eğitim-öğretimimize, ilişkilerimize, medeniyet dünyamıza katkılarda bulunur” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Erasmus Haftası etkinliği açılışı AKÜ, Afyonkarahisar ve Türkiye’yi tanıtan sunumların gerçekleştirilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

02 Mayıs 2017, Salı 594 kez görüntülendi