Üniversitelerarası Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve 24 takımın yer aldığı ÜNİLİG’de AKÜ Amerikan Futbolu Takımı Victory Walkers Türkiye üçüncüsü oldu.

Ankara Üniversitesi’ni 18-10 yenerek üçüncülüğe ulaşan Amerikan Futbolu Takımı Victory Walkers, bu sonuçla 7 yıllık süre zarfında AKÜ’ye 3.defa kupa kazandırma başarısını gösterdi.

Müsabakalar sonrasında AKÜ’nün herkes tarafından takdir edilen bir takım olduğunu ifade eden AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Victory Walkers takım koçu Yrd. Doç. Dr. M. Emre Görgülü, “7 yıllık tarihinde kızlar ve erkeklerde toplam 3. kupasına ulaşan takımımız artık Afyonkarahisar’da Amerikan Futbolu için kendi ekolünü yerleştirmeye başlamıştır. Başta bu başarıda en büyük pay sahibi olan fedakâr oyuncularımızı ve ailelerini kutluyor ve bizden desteklerini esirgemeyen üniversitemiz yönetimi, akademik ve idari kadrosu ile tüm öğrencilerimize, yine bize her zaman desteklerini sunan Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve tüm Afyonkarahisar halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

AKÜ Amerikan Futbolu Takımı Victory Walkers’ın yarı finaldeki rakibi olan Boğaziçi Üniversitesi Sultans turnuvayı şampiyon olarak tamamlarken, Dokuz Eylül Üniversitesi Efeler takımı ise turnuva sonunda ikinci oldu.

03 Mayıs 2017, Çarşamba 611 kez görüntülendi