Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen “11. Ulusal Amatör Çalgıcılar Festivali” Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde (ANS) gerçekleştirildi.

11.’si gerçekleştirilen festivalin Danışma Değerlendirme Kurulu Üyeliğini Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Tülin Caak, AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Emel Funda Türkmen ve Yrd. Doç. Dr. Sevgi Taş, Düzenleme Kurulu Başkanlığını ise Filiz Yıldız üstlendi.

Festivalin ilkinin 2007 yılında 10 kişinin katılımıyla başladığını ifade eden AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Türkmen, “Geçen 11 yıl içerisinde, her yıl düzenli olarak sahneye çıkan öğrencilerimiz oldu. Onların gelişimlerini gururla izlerken, her geçen yıl aramıza yeni arkadaşlarımız katıldı. 2011 yılından bu yana ulusal boyutta gerçekleştirdiğimiz festivalde, 15 farklı şehirden amatör bireylerimiz sahneye çıkma fırsatı buldular” dedi.

2017 yılında 160 bireysel, 3 düo, 1 trio ve 1 yaylı çalgılar orkestrasını misafir edeceklerini belirten Türkmen, “Önümüzdeki yıllarda ülkemizin dört bir yanından amatör bireylerin festivalimize katılması, ortaya koyulan performansların gün be gün daha nitelikli hale gelmesi ve festivalimiz gibi organizasyonların tüm yurtta yaygınlaşması, bizim en büyük dileğimizdir” diye konuştu.

 

08 Mayıs 2017, Pazartesi 518 kez görüntülendi