Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi ve Gastronomi Kulübü tarafından  “Yaşayan Mutfak Akımı ve Türk Şeflerin Swot Analizi” konulu konferans düzenledi.

Konferansa AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asuman Pekyaman, Gastronomi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı, AKÜ öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Abdullah Kaptan Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta Hilton Bodrum Türkbükü Resort&Spa Executive Chef  Hüseyin Bölük “Türk Şeflerin Swot Analizi” ve “Yaşayan Mutfak Akımı” konularından bahsetti. Sektör hakkında da önemli bilgiler veren Bölük, mutfakta başarının kolay olmadığını, bunun ancak çalışarak ve sabrederek başarılacağını söyledi. Bölük, “Son zamanlarda baş aşçıların aldıkları maaşlar fazla abartılıyor ama gerçek bu şekilde değil. Yurt dışı deneyimi de kariyer açısından faydalı olur” diye konuştu.

Konferansın  ardından Executive Chef Hüseyin Bölük, Sous Chef Rıza Batan ve  Junior Sous Chef Ali Şahin tarafından gerçekleştirilen workshopta Osmanlı Mutfağına ait olan “Dane-i Saru Eşliğinde Terkib-i Çeşidiye” ve “Zeytin Yağlı Nohutlu Portakallı Kereviz” yemekleri yapıldı. Osmanlı Yemeğinde kuzu eti, gül suyu ve çeşitli kuru yemişler kullanıldı.

Program katılımcı şeflere, Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı tarafından plaket takdim etmesiyle son buldu.

19 Aralık 2017, Salı 678 kez görüntülendi