Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) yardımcı doçent kadrolarına atanan 16 akademik personel için tanışma toplantısı düzenlendi.

AKÜ Rektörlük binasında düzenlenen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı İhsan Ceran katıldı.

Göreve yeni başlayan öğretim üyelerine yeni görevlerinde hayırlı olsun dileklerini ileten Rektör Solak, “Dağıtacağımız dizüstü bilgisayarlar ile güzel makaleler yazacağınıza yürekten inanıyorum” dedi. AKÜ’deki gelişmelere ilişkin de bilgiler veren Solak, “Üniversitemizde de birçok yeniliği gerçekleştiriyoruz, sizler de bunun bir parçası olacaksınız. 10 ameliyathaneyi hizmete sunacağız yakın zamanda. Erişkin ve çocuk kemoterapi olarak 15 ve 32 koltukta hizmet vereceğiz, ayrıca 4 de VIP odamız var. Aynı anda neredeyse 50 hastamıza kemoterapi verme kapasitesine sahip oluyoruz. Dolayısıyla da sağlık hizmetlerinde 927 yatağa, 25 ameliyathaneye ulaşacağız. Radyoterapide de yeni atamalarla da iki vardiyaya çıkacağız. Yani sizler bir taraftan sağlık hizmeti vereceksiniz, diğer taraftan ise yayınlarınızı yapmaya devam edeceksiniz” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ise Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğünün akademik personel için birçok avantaj barındırdığını belirtti. Sağbaş, “Bizler öğretim üyelerimizin bilimsel araştırmalarda aktif rol almasını istiyoruz. Üniversitelerin temel misyonlarından birisi olan araştırmayı, sağladığımız finansal desteklerle gerçekleştirebilirsiniz. BAP’a gelmenizi, başvuru yapmanızı, hem iç hem dış kaynaklardan faydalanarak yararlı araştırmalarda bulunmanızı istiyoruz” diye konuştu.

Toplantı, dizüstü bilgisayarlar ile harici belleklerin dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

24 Ocak 2018, Çarşamba 447 kez görüntülendi