Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı işbirliği ile Yeniden Diriliş 15 Temmuz isimli tiyatro oyununun gösterimi yapıldı.

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve İstanbul Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan gösteriye AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ve AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ile beraber sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gösteri öncesinde konuşma yapan Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, kendisinin 1960 ihtilalini dinleyen ve 12 Eylül ile 28 Şubatı yaşayan 3 ihtilal çocuğu olduğunu dile getirerek, “15 Temmuz günü Afyonkarahisar’daydım. Yanımda kızım vardı. Öyle bir panik içerisindeydi ki, daha önce anlattığımız ihtilallerin böyle olup olmadığını sordu. Onun gözündeki o korkuyu canlı canlı gören bir anneyim. Gençlerimize nereden nereye diyorduk ama masal gibi geliyordu herkese. 15 Temmuz böylece gençlerimize, hiç istemesek bile, acı bir tecrübe oldu” dedi.

15 Temmuz’un faturasının hala ödendiğini ama Türkiye’nin tekrardan ayağa kalkmaya başladığını söyleyen Özkal, “Eğer o gün Cumhurbaşkanımızın duruşu ile halk o ani refleks ile sokağa çıkmayıp darbeyi püskürtmeseydi daha tehlikeli bir şey olacaktı. Turist sayılarında darbeye rağmen bir yükseliş var. Hem gelen hem de giden turist sayılarında. Ama biz 15 Temmuz’da bu girişimi püskürtmeseydik, bugün Türk vatandaşlarımız diğer ülkelere turist olarak değil mülteci olarak gidebilirdi” diye konuştu.

Konuşmanın ardından ise Yeniden Diriliş 15 Temmuz isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Gösteri sonrası AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ve AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş tarafından sanatçılara plaket verildi.

11 Aralık 2017, Pazartesi 457 kez görüntülendi