Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı ikinci sınıf öğrencileri, Yerli Malı Haftası nedeniyle Nene Hatun Anaokulu ile Abdurrahim Mısri Ortaokulu öğrencilerine mutfakta çeşitli uygulamalar yaptırdılar.

Mutfak atölyesinde gruplara ayrılan öğrenciler, aşçılık öğrencileri rehberliğinde el yapımı hamburger ekmeği ve köftesi, balık ayıklama, fileto ve köftesi, kıymalı pide ve lahmacun ile kurabiye ve çeşitli tatlılar yaptılar.

Yerli malı kullanmanın ve doğal beslenmenin önemi, baharat çeşitleri, mutfak donanımı ve aşçılık mesleği hakkında da bilgi sahibi olan öğrenciler etkinlik sonrası yaptıkları lezzetleri afiyetle yediler.

Afyon MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Tansu Çelik, yerli malı haftası ile ilgili etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini belirterek yerli malı kullanımının önemini soyut bir kavram olmaktan çıkartarak yaşamlarının her alanına dahil edebileceklerini anladıklarını, her yıl farklı okulları ağırladıklarını ve bu etkinlik vesilesiyle aşçılık öğrencilerinin kendilerinden küçük öğrencilere rehberlik yaparak üretken olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

15 Aralık 2017, Cuma 427 kez görüntülendi